2017. február 22., szerda

ÜGYNÖKÖK ÉS ÁRULÓK NÉLKÜL INTÉZTE EL A FIDESZ, HOGY NE AKARJUNK OLIMPIÁT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KÁLMÁN ATTILA
2017.02.21.


A baloldal 180 fokos fordulatot vett, megbontotta a társadalmi konszenzust, és elárult egy nemzeti ügyet. Az aláírásgyűjtők Párizs és Los Angeles ügynökei. Halálos sebet kapott a budapesti olimpiai pályázat. Most aztán soha nem lesz Budapesten olimpia, köszönhetően azoknak, akik mindig csak keseregnek, és nem mernek nagyok lenni.

A kormány kommunikációs agytrösztjének ennyit sikerült a Momentum 266 ezres pofonja után előcibálnia. A tavaszi parlamenti ülésszak első napján ezeket sikerült visszaböfögniük a Fidesz-KDNP képviselőinek az őket kérdező újságírók kérdéseire, megfejelve azzal, hogy szó sem volt ám ilyesmiről a Fidesz frakcióülésén. Már akinek sikerült, mert szegény Pócs János nem emlékezett pontosan, melyik két városnak az ügynökei a momentumosok. Túl hosszú lehetett a Rogán-féle propagandaminisztérium sorvezetője.

Tegyünk akkor tisztába pár hazugságot, néhány csúsztatást, félremagyarázást. És tisztázzuk ezt a “nemzeti konszenzus” dolgot is, hátha a Fideszben is megértik.


Áruló baloldal?

Abban az állításban, hogy a baloldal korábban beállt az olimpia mögé, a valóság morzsái felfedezhetőek. Anélkül, hogy nagyon mélyre ásnánk, elég megnézni a 2015-ös fővárosi közgyűlési, majd az azt követő parlamenti szavazás eredményeit, ami után nyugodt szívvel nyújtották be az olimpiai pályázatot.

A Fővárosi Közgyűlésben az LMP-s Csárdi Antal szavazott mindig kategórikusan nemmel, Gy. Németh Erzsébet (DK) tartózkodott, a többi ellenzéki pedig együtt szavazott a fideszesekkel. De a világ nem olyan egyszerű, mint amilyenné Habony Árpád íróasztalán válik. Zugló polgármestere, Karácsony Gergely már 2015 júniusában népszavazást sürgetett: azt mondta, ő nem a pályázat ellen van, hanem a demokrácia mellett. Az MSZP-s Horváth Csaba szintén népszavazásról beszélt a támogató szavazat ellenére, pedig a fővárosi MSZP-ben a párt jó hagyományaihoz híven az olimpia mellett, de ellene is többen felsorakoztak.

2015 decemberében a közgyűlés úgy szavazta le a népszavazást, mint a sicc..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.