2017. február 9., csütörtök

ÚJRA TÁMAD A SZINGLIADÓ ÖTLETGAZDÁJA ÉS MÉG MILLIÓKAT IS KASZÁL BELŐLE

B1 BLOGCSALÁD BLOG
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.02.09.


Emlékszik még valaki a szingliadóra? Az egész ország azt találgatta, hogy ennyi hülyeség hogy jön ki a KDNP-ből. Ma kiderült, hogy Benda József, az ötlet szülőatyja nem adja fel. És még keres is vele.

Termékenység, elvtársak!

Egy hobbi szociológus felelős a szingliadó ötletéért, ami miatt körbe is röhögte a pártot az ország. Lassan egy éve annak, hogy a párt előállt a szingliadó ötletével, még abortusztilalmat is bevezettek volna.

Az újságok megdöbenve számoltak be arról, hogy a kereszténydemokrata párton belül terjedt Benda József hobbi népesedéskutató „cselekvési terve”. Benda az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) tanácsadójaként is dolgozó szociológus és halálos komolysággal vetette papírra ezeket az agyszüleményeket:
  • a 35 és 45 év közti gyermektelen nők számára korlátoznák az abortuszt, az így születendő gyermekeket pedig rögtön örökbe adnák.
  • a tíz fősnél nagyobb munkahelyeken népesedési megbízottat is alkalmazni kellene – a megbízott arra figyelne oda, hogy ne dolgoztassák túl a 35-42 éves nőket;
  • az egyetemista lányok házasságkötési és gyermekvállalási ösztöndíjat kaphatnának;
  • a szülni nem képes 38-45 éves nőknek adnának lehetőséget arra, hogy béranyákkal hordassák ki gyermeküket,
  • országos médiakampányban népszerűsítenék, hogy negyvenévesen is szüljenek a nők
  • a 35-45 éves korosztályról reprezentatív felmérést készítenének, a nők gyermekvállalása helyett pedig inkább családok és közösségek gyermekvállalásáról beszélnének.
A szingliadóra a KDNP ifjúsági szervezetének egyik Facebook-bejegyzésében bukkantak rá az újságírók, amely kerekasztal-beszélgetésre hívott. Ott még szerepelt az ötlet.

Ez aztán akkor botrányba fulladt, hogy lefújták a kerekasztal-beszélgetést
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.