2017. február 15., szerda

UTÓPISTA SZOCIALISTÁK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.02.15.


Mészáros Antóniánál járt Hiller István, a szocialisták pártválasztmányának elnöke.
A látogatás apropóját a szocik újkeletű aktivitása adta, beleértve Botka érdekes mozgását és a Gyurcsány elleni egység megteremtésére tett pancser kísérleteket.
Az, hogy Botka teljességgel alkalmatlan a demokratikus oldal miniszterelnök-jelöltjének, azonnal kiderült, hiszen annak, aki ilyen pozícióra tör, semmiképpen nem lehet a realitásoktól elszakadt érzelmi politikát folytatni.
Márpedig Botkának első dolga volt a DK elnökének ekézése, arra mutat, hogy Botka megrekedt valahol egy kisdiák szintjén, aki képtelen túllépni azon, hogy valaki, még az óvodában elvette a berregős autót tőle, pedig az neki járt volna.
Ahogy visszahozták az előtérbe, jól mutatja a párton belüli állapotokat: a sértődős kisgyerek kapott egy nyalókát és megígérték neki, hogy ha szépen viselkedik, továbbra is ő lesz a vigyázó az osztályban.
Ő mondta ki elsőként magáról, hogy nem alkalmas miniszterelnök-jelöltnek, hiszen párttársai választmányi elnöknek sem tartották alkalmasnak, és milyen hülyén nézne ki ezek után miniszterelnök-jelöltnek?
Aztán mégis úgy döntött, hogy kipróbálja, és amit látott, az igennagyon megtetszett neki, egy szép, nagy marha ember a tömegek élén, ha jól hajrázik, az ezüst is szépen fog csillogni.
Hogy közben a NER szekerét is lökdösni kell kicsit - hát istenem, Lenin koporsóját sem őrizték ingyen, csak Lenin rendszeres felújítása vagyonokba került...

Most elkezdett egyeztetni a pártoknak nevezett Fidesz-filiálékkal, elsőként az LMP-t nevezve meg.
Ők persze azonnal keresztet formáztak ujjaikból és felkiáltottak: Apage Satanas! majd a bal válluk felett háromszor hátraköptek, remélve, hogy legalább egyszer eltalálják a találkozó kezdeményezőjét.
Mondjuk az LMP is határeset, mint a boszorkány vállán a delfin (ha eltalálod mi ül a vállamon, tied leszek, szép királyfi, mondta a banya, púpján egy macskával.
A királyfi delfinre tippelt, olyan randa volt a banya, de az megvigasztalta: határeset...), de a többiekhez már valami parttalan jóakarat kell, hogy pártként azonosítsa őket bárki.
Ezek a baráti társaságok létezésüket a tagadásra építik, ők azok, akiknek el kell hitetni legalább a söröző törzsgárdájával, hogy van valamiféle önálló identitásuk, és más céljuk is, mint az állami támogatás lenyúlása.
És most lesz szezonja az új pártok alapításának, már alakulófélben van a nyuggerpárt a közepesen leépült nyugdíjasoknak, a Momentum Párt a nyeretlen kétéveseknek, és még kiderül majd, ki mindenki fúrja a pesti aszfaltot, hátha feltör a pénz.
Párt itt kettő van még a szocikon kívül a pályán, abból az egyik a DK.
Na, velük nem egyeztet Botka, mert őket a szocik nem szeretik, míg a másik valóságos párttal, a Jobbikkal azért nem, mert azt meg Viktor nem szereti, márpedig akit Viktor nem szeret, az éhendöglik, mint tudjuk....
De - természetesen - választási győzelemről beszél, jóllehet ez matematikailag kizárt, és ha ő azt hiszi, hogy az elmagányosodott szocialistákért él-hal ma a nép, hát téved...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.