2017. február 17., péntek

VERSENYT ÉS DEMOKRÁCIÁT KÉREK A MOMENTUMTÓL!

KAPITALIZMUS BLOG
Szerző: Atzél Mária
2017.02.17.


Kedves Momentum Mozgalom, örülök a hírnek, hogy párttá alakultok! Ha kimondjátok, hogy a következő választás célja, hogy egy új, értelmes választási törvényt szavazzatok meg, aztán feloszlatni a parlamentet és kiírni az új választást, máris tiétek a szavazatom.

Magyarországnak ugyanis nem egy új pártra van szüksége, hanem arra, hogy ezt az egész bagázst, ami itt 1990 óta leszerepelt, elküldhesse végre oda, ahova való. Ehhez pedig sok új valódi pártra van szüksége. Amelyek aztán jobb minőségben képesek az országot vezetni, viták, egyeztetések, kompromisszumok útján, mert a demokrácia az egy olyan hely, ahol nem hiszünk a Mindent Tudó Pártban és a Mindent Tudó Vezetőben. Akkor se, ha Fidesznek hívják, akkor se, ha Momentumnak.

Mert úgy egyébként jócskán vannak olyan gondolataitok, amelyek nem tetszenek. És ez nem is baj! A demokráciához hozzátartozik a véleménykülönbség. Ahhoz, hogy mégis rátok szavazzak, szükségem van a reményre, hogy ti elhozzátok a Változást: az új választási törvényt, hogy végre ne kelljen minden választáson kompromisszumok hadát kötve szembeköpnöm magam.

Hogyan néz ki egy jó választási törvény?

Legyen egyszerű, átlátható, szűrje ki a kamupártokat, adjon esélyt az új pártoknak. A szlovák választási rendszer tökéletes alap. Egyfordulós, szigorúan csak országos listás. A választó egy darab pártlistát jelöl meg, ezen felül lehetősége van arra, hogy azon a pártlistán a négy kedvenc politikusát is bejelölje, akik ettől előrébb kerülhetnek. A választáson a pártok úgy indulnak, hogy leadják jelöltjeik listáját a választási bizottságnál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.