2017. február 7., kedd

VIKTOR HAZÁT ÁRUL

NEMGOGOL BLOG
Szerző: toadwart66
2017.02.07.


Tényleg elárulta-e a hazát Orbán Viktor?

Eltekintve attól a körülménytől, hogy a miniszterelnök által birtokolt sajtóbirodalom állítása szerint minden idők legnagyobb magyar államférfiújáról van szó, tulajdonképpen ő az egyetlen olyan ember széles e hazában, akinek ilyesmire felhatalmazása van, és könnyedén végre is tudta hajtani az említett tevékenységet.

A Soros György által támogatott Krétakör alapítványnak például nem sok esélye volt az ilyesmire. Mihez tudtak kezdeni azzal, hogy 2016 júniusában, Berlinben bemutatták Erkel Ferenc „Bánk bán”-ját? Tegyük fel, hogy ez valamiféle hazaárulás volt a részükről. Minden igyekezetük ellenére, széles néprétegeket mégsem tudtak ezzel hosszú időre ellehetetleníteni.

A miniszterelnök esetében nem a naponta oly nagy kedvvel emlegetett hazaárulásról van szó, melyet a kormányoldal hívei és ellenfelei úgy ragasztgatnak kölcsönösen egymásra, mint Kelemen és Roboz hátára a „szamár” feliratot Karinthy Frigyes „Röhög az egész osztály” című írásában.

Igazi, történelmi léptékű hazaárulás esetében Magyarország, pontosabban a jelenleg és majdan itt élő emberek sorsát hosszú időre meghatározó cselekményről van szó. Olyanról, amivel el lehetett érni azt, hogy az ország eltávolodjon Európától, polgárai idejekorán elhalálozzanak, sokan legyenek szegények, éljenek létbizonytalanságban. Azt, hogy kiváltság legyen a tanulás, és az ország szert tegyen egy olyan, nagyjából leválthatatlan elitre, amely legfőképpen folyamatos gazdagodással, valamint ennek letagadásával foglalkozik.

Elősegítette-e mindezeket Orbán Viktor, mint Magyarország miniszterelnöke, vagy nem? Sikerült-e neki bemagyaráznia azt a hazugságot választóinak, hogy az azerbajdzsáni demokrácia sokkal fejlettebb, mint a nyugati?

Esetében olyan árulásról van szó, amiről a történelemkönyvekben is írni fognak valamikor egy fejezetet. Ha mindez sokáig el fog húzódni, akkor könyvek garmadája fog szólni az Orbán-korszakban elkövetett tettekről és annak dicstelen résztvevőiről.

Kiszolgálta-e Orbán Viktor Vlagyimir Putyin hatalmai ambícióit, és ha igen, vajon mi vezérelte ebben a tettében? Miért változott meg hirtelen Orbán határozottan oroszellenes retorikája azután, miután Putyin elnök 2009. november 10-én magához hívatta és elbeszélgetett vele?

Semmitmondó közhelyeken kívül Orbán azóta sem adott magyarázatot erre a látványos „Kehrtwendung!”-ra, miszerint „Hátra arc!”'-ra. Ezzel tág teret nyújtott a különböző teóriáknak, találgatásoknak.

A legnépszerűbb ezek közül talán az, amellyel Simicska Lajos állt elő, miszerint Orbán lánglelkű forradalmárként – praktikus okokból – egyúttal besúgó is volt. Találkozójukon a miheztartás végett Putyin egyszerűen megmutatta neki az erről szóló hivatalos igazolásokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.