2017. február 21., kedd

VÍZUMGYÁR: MI KÖZE VAN SZIJJÁRTÓNAK AZ OROSZ TITKOSSZOLGÁLATHOZ?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AN
2017.02.21.


Egyre ijesztőbb kép kezd kialakulni arról, hogy az orosz titkosszolgálat milyen mélyen épül be az oroszbarát “illiberális” államok vezetésébe. Amerikában a hírszerző szolgálatok most piszkálták ki a nemzetbiztonsági tanácsadó székéből Michael Flynn-t, aki a kiszivárogtatott információk szerint nagy valószínűséggel orosz kém.

Rex Tillerson külügyminiszter is Putyin barátja és üzlettársa, a legmagasabb orosz állami kitüntetés birtokosa. Gyakorlott kremlológusok kizártnak tartják, hogy az oroszok nem szervezték be. Trump is zsarolható a nyilvánosságra került adatok szerint. Talán nem véletlen, hogy Tillerson látogatása után egy délután alatt sutba vágta korábbi terveit, és a Putyin-barát Tillersont nevezte ki külügyminiszternek.

Mindez rendkívüli hasonlóságot mutat a magyar kormány vonatkozásában is. A moszkvai vízumgyár kapcsán felszínre kerülő hátborzongató információk azt a kérdést vetik fel, hogy Szijjártó Péter külügyminiszternek mi köze van az orosz titkosszolgálathoz? Felvethető úgy is a kérdés, hogy nem dolgozik-e a külügyminiszter úr az orosz titkosszolgálatnak? S az a kérdés sem kerülhető meg, hogy mit tud erről Orbán és mióta? Mi köze van az oroszokhoz? Hogyan rendelte Putyin magához Orbánt s döntötte el egy nap alatt Paks II-t Moszkvában?

A 444.hu írta meg, hogy Tarsoly Csaba a Questor-ügy bírósági tárgyalásán azt mondta, az orosz titkosszolgálatot és a velük kapcsolatban álló orosz szervezett bűnözői köröket uniós vízumokkal ellátó moszkvai magyar vízumgyár ötlete Szijjártó Pétertől származik. Tarsoly a lap szerint a tárgyaláson ezt mondta: “Engem Szijjártó úr keresett meg, hogy kiszervezzék a vízumkiadást, hogy ne a követségen döntsék el, ki kaphat. Ez egy 40 ablakos központ lett, 15 eurót kerestünk vízumonként. Ez az orosz kereskedőház része lett volna.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.