2017. március 13., hétfő

5 DOLOG, AMIT ELMONDANÉK A 21 ÉVES ÉNEMNEK!

IFL GROUP BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.03.12. 


Biztosan megfordult már a fejedben, hogy mennyivel előrébb tartanál az életedben, ha visszamehetnél a múltba és megoszthatnád a tapasztalataidat a 21 éves kori éneddel! És itt most ne a heti tipmix eredményekre gondolj első sorban, hanem olyan életbölcsességekre, iránymutatásokra, amikkel valóban jobban tudtál volna érvényesülni!


1. Az iskola nem felesleges, csak máshogyan kell hozzáállni

21 évesen már miénk a világ és sajnos ennek a tévképzetnek a lerombolásában nem képes segíteni a felsőoktatás. Szerintem a jelenleg ismert felsőoktatási (és a teljes oktatási) rendszer a kreatív elme halála. Egy börtön, ahonnan ki akarunk tőrni és soha vissza nem nézni. 21 évesen a világképemben az iskola= tanulás jelentette. Akkor még nem volt divat a ma jellemző coaching és egyéb workout témák.

Ha beszélhetnénk 21 éves kori önmagammal, akkor biztosan fejen vágnám és megmutatnám neki, hogy az iskola maximum az alaptudást képes szolgáltatni és nem szabad a rendszerben ragadni. Nem szabad arra várni, hogy majd a tanárok megvilágítják számodra a tananyag jelentőségét és olyan titkokat fednek fel, ami később hasznos lesz. 

Saját magamnak kellett volna utána járnom és addig mennem, amíg nem találom meg a kérdéseimre a választ.
  • Eljárni továbbképzésekre
  • Sok-sok szakmai könyvet és önéletrajzot olvasni
  • Beszélgetni szakemberekkel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.