2017. március 31., péntek

7+1 FIDESZ-HAZUGSÁG A CEU-VAL KAPCSOLATBAN

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.03.31.


Még a közrádió kampányüzemmódba kapcsolt mikrofonállványa sem bírta ki kérdezés nélkül Orbán újabb hazugságcunamiját. A kormányfő azonban nem akadt meg, csak mondta tovább a valótlanságokat.

Ennyi hazugságot sikerült Orbán Viktornak 5 percbe sűrítenie:

1, "4-5 évente átfogó vizsgálatokat szoktunk tartani" – nettó hazugság, maga az EMMI ismerte el a hvg.hu-nak, hogy: "Az Oktatási Hivatal a működési engedélyek felülvizsgálatát 2016-ban kezdte meg. Korábban nem végzett ilyen jellegű felülvizsgálatot."

2, "A csalás az csalás, akárki is követi el" – itt Orbán egy olyan törvény megszegésére hivatkozik, vagyis arra, hogy csak akkor lehet külföldön is érvényes diplomát kiadni, ha az adott országban is folytat képzés az egyetem – amelyet még nem fogadott el a parlament, így az nem más, mint egy darab, teleírt papír, megszegni sem lehet, mert nincs mit. Orbán szokása szerint csak vádaskodik, de semmiféle törvényi alappal vagy ténnyel nem támasztja alá.

3, "Hiába milliárdos valaki, nem állhat a törvény felett" – üzente Orbán Mészáros Lőrincnek Soros Györgynek.

4, Hogy megmarad-e a CEU, az "az amerikai és magyar kormány közötti tárgyaláson és megállapodáson múlik". – Orbán prejudikál, hisz erre vonatkozó törvény nem létezik Magyarországon. A CEU pontos jogi státusát egy 2004-ben kötött kétoldalú megállapodás rögzíti, amelyet az egyetem és a kormány is maradéktalanul betartott mindeddig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.