2017. március 26., vasárnap

A KORMÁNY KIÜLDÖZI AZ AUCHANT ÉS A TÖBBI MULTIT?

IFL BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.03.25.


A kormány vagy 20 milliárd forintnyi új adót fizettetne be, megadóztatná a parkolókat, ingyenes buszjáratokat és a házhozszállítást. Korlátozná a reklámköltéseket.

A kormány már megint neki akar futni a multiknak és el akarja lehetetleníteni a működésüket. Mindezt ideologizált indoklással és mindenféle valódi érv nélkül. Tegnap a Magyarul Baló műsor vendége volt Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és számomra meglepő módon sosem volt képes Baló kérdéseire válaszolni. Ez már önmagában előrevetíti, hogy nincsenek szakmai érvek és ez színtiszta politika, aminek az árát a vásárlók fogják megfizetni.

Akié a polc, azé a piac - Parragh László

Érdekes felvetés, ami mindig előkerül! A német multi tényleg elviszi innen a pénzét? Valójában ezek a multik egy komplett infrastruktúrát tartanak fenn (már idetelepüléskor volt, akinek utakat- felüljárókat kellett építenie- Lásd Auchan vagy Tesco), magyar munkaerőt alkalmaznak, megfizetik az adókat (Sőt! A multiknál nem jellemző az a fajta "zsebbe" rendszer, aminek célja a járulékkerülés). Az alábbi táblázatban látható, hogy az elérhető legfrisebb adatok alapján a multik Magyarországon adóztak és nem apró összegeket.

A táblázatban szereplő számokhoz még tessék 3 nullát hozzátenni, mert az adatok ezer forintban vannak feltüntetve. Tehát a Tesco adózott eredménye 13 milliárd forint volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.