2017. március 6., hétfő

A NEVETSÉGES MÁRCIUS 15-I FÜTTYÖGÉSRŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.03.05.


Újabb önmagát lejárató infantilis füttyögést hirdet az Együtt március 15-re. Március 15-e a polgári forradalom évfordulója, az emberi és polgári jogok ünnepe. Hagyományosan már a mindenkori diktatúrák elleni tiltakozás, a magyar szabadság napja.

Az ötlettelenség és a tehetelenség néhányszor kivihet egy maroknyi embert az utcára, és kifejezhetik az Orbánnal szembeni elutasításukat. De ahogy a részvételből látszik, ezen egyre kevesebben jelennek meg, és egyre kevesebben érzik azt, hogy ennek az infantilis és nevetséges füttyögésnek bármi értelme lenne. Emberi méltóság is van a világon.

Március 15-én ennek a népnek a legjobbjai szoktak beszédet mondani, hitet tenni a magyar szabadság, az emberi jogok, a jog előtti egyenlőség, a szabad sajtó, a közteherviselés mellett. Akkor is elmondták ezt, amikor ezért a nyílt diktatúra üldözte őket. A kimondott szónak és gondolatnak hatalma és ereje van. Tavaly Pukli koma meggyalázta március 15-ét, amikor meghamisították a 12 pontot, becsapták a megint alaptalanul reménykedőket.

Idén még ennyi sem lesz, mert még szemfényvesztő sem akad, hacsak a Momentum nem, de ha a mostani új hitető üdvöskék még egy tömegdemonstrációra sem hívják azokat, akik aláírták az Orbán-ellenes íveket, az is sokatmondó. Igaz, talán jobb is, ha nem mondják el a tömérdek hazugságot a rendszerváltás letagadásáról, jogállam és NER összemosásáról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.