2017. március 22., szerda

A SZÖGESDRÓTON INNEN ÉS TÚL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Lázár Gergő
2017.03.21.



Nem lehet elégszer leírni: a magas, szögesdróttal szegélyezett, újonnan felépített kerítés mutatja mi is a terve Orbán Viktornak a menekültkérdés megoldására. Teljes családok, gyermekek és nők elektromos kerítéssel való elválasztásában látja a jövőképet a mi Viktorunk. Elvágni az országot nem csak Szerbiától, de egyúttal Nyugat-Európától is. A falak, kerítések soha nem védtek meg egyetlen országot sem, annál inkább zárták azt el a külvilágtól és a józan észtől. Most még csak a déli határon épül kerítés, de ha később északon és nyugaton is ugyanez történik, akkor mi marad nekünk? Újra a vasfüggöny mögé kerülünk, csak ezúttal saját elhatározásból? Hova vezet ez a mértéktelen elmebaj?

A 174 km hosszú kerítés építési munkálatai megkezdődtek, az ENSZ, számolatlan humanitárius szervezet és az Európai Bíróság tiltakozása ellenére is. Ha Orbán Viktor valamit a fejébe vesz, az meg fog történni, mindegy is, hogy a fél világ ellenzi. Csakis neki lehet igaza, mindenki más hülye. Egy demokrácia már csak ilyen: az van, amit a főnök mond. Mi így szeretjük.

A frissen újraválasztott Áder János aláírta a törvényjavaslatot, mely szerint minden menedékkérőt kérdés nélkül menekülttáborba zárhatnak, valamint a rendőrség az ország területén elfogott menekülteket azonnali hatállyal Szerbiába toloncolhatnak. Orbán szavaival élve „ a migráció a terrorizmus trójai falova” Építsük hát körbe magunkat, és se ki se be, az a biztos. Se Brüsszel, se a gaz migránsok nem rendíthetik meg hatalmában a mi királyunkat.

Több mint 7000 menekült rekedt a határ szerbiai oldalán, borzasztó körülmények között tengetve napjaikat. Mindössze 15 km-re a magyar határtól, a szerbiai Szabadkán őrzik táborokban az egykor egy jobb élet reményében útra kelt menekültek többségét. A tábor családoknak és szülői felügyelet nélkül maradt gyermekeknek ad otthont, akik a magyar hatóságokra várnak menekült kérvényük elbírálásával kapcsolatban. Az itteni tisztviselők szerint, az újonnan életbe lépett törvény csak rontani fogja a szerb és magyar oldal közötti kapcsolatot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.