2017. március 29., szerda

ANDY VAJNA LETAROLHATJA A HELYI RÁDIÓK PIACÁT IS

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: hvg.hu/444.hu
2017.03.29.


A tavaly feltámasztott, majd nem sokkal később vidéki frekvenciákat megszerző Rádió1 elvileg nem terjeszkedhetne korlátlanul, van azonban egy kiskapu, amely akár totális szabadságot is adhat e téren Andy Vajna adójának - derül ki a 444.hu-ról.

Piaci szereplők szerint a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb átalakulása várható a helyi rádiók piacára Magyarországon. A rádiósok attól tartanak, hogy Andy Vajna kormányközeli médiabirodalma még a 2018-as választás előtt be akarja darálni a helyi adókat is, mivel ez az egyetlen terület a magyar médiában, ahol nincs még megkérdőjelezhetetlen fideszes fölény.

A 444.hu írása szerint az említett piaci szereplők úgy gondolják, mivel a Class FM egykori országos frekvenciacsomagját kormányközeli tulajdonosok valószínűleg nem tudják a választásokig megszerezni, fennáll a veszély, hogy helyi frekvenciák összegyűjtésével érnék el az országos lefedettséget. Ez sem olyan egyszerű azonban, mint első látásra tűnik.

A Rádió 1 besorolása szerint körzeti szolgáltatónak minősül, ezért a törvény szerint nem kaparinthat meg korlátlan számú helyi frekvenciát. Van azonban egy kiskapu a médiatörvényben: egy körzeti szolgáltató megkötés nélkül hálózatba kapcsolódhat akármennyi helyi frekvencián, de csak maximum napi húsz órára, és a maradék négyben helyi adást kell sugározni. Utóbbit azonban akár hajnalban is. Ráadásul tartalmi megkötés sincs - írja a 444.hu....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.