2017. március 27., hétfő

ARRÓL NEM VOLT SZÓ KATINKA!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.03.26.


Hosszú Katinka körül megváltozott a hangulat, a sajtó ellene fordult, és a hősies Katinka ma inkább egy összeférhetetlen, önző, akarnok és pénzéhes zsarnok, a kiállhatatlan férje pedig maga az ördög. Ezúttal is két táborra szakadt a világ, egyesek szerint már akkor is elszállt és beképzelt üdvöske zsarolta az úszószövetséget, amikor Katinka Gyárfásék ellen harcolt. A másik véglet szerint pedig Katinkának most is mindenben igaza van, csak nem érti meg az elmaradott környezete.

Mi továbbra is fenntartjuk korábbi álláspontunkat, miszerint Katinka tiltakozása egy szabad ember reakciója volt azokkal szemben, akik alkalmatlanok arra is, hogy világszínvonalon gondolkodjanak, dolgozzanak, akik képtelenek kilépni az urambátyám, sógorkomám maffia mentalitásból, akik semmit nem értenek a világból. A magyar tehetségek, intelligenciák, jó értelemben vett szupersztárok tízezrei naponta élik át a konfliktusaikat és az ütközéseiket ezzel a kicsinyes, besavanyodott, primitív világgal. Hosszú Katinka az egyik volt azok közül, akik anyagi függetlenségük okán megtehetik, kinyilvánítják a véleményüket, s gyönyörűség látni, hogy nem tudnak vele mit kezdeni.

De arról nem volt szó, ha Katinka győz, ugyanúgy bánik majd azokkal is, akik mindenben a kedvét keresik. Arról nem volt szó, hogy nekiáll üzletelni a Gyárfásnál még sokkal nagyobb maffiózókkal, és ha a piaci árát megközelítő összeget fizetik, akkor semmi ellenvetése nem lesz a vizes világbajnoksággal és az azt körülvevő állapotokkal szemben. Arról se volt szó, hogy nem pénzbeni juttatásként a reklámokért cserébe megkapja egy uszoda használati jogát, amelyet kisajátít üzleti célokra, s a szintén olimpiai bajnok, ugyancsak az amerikai viszonyokhoz szokott Darnyi Tamásnak és tanítványainak nem tud emberi gesztust tenni, hogy befogadja őket arra az időre, amíg az általuk használt uszodát felújítják és a saját uszodájuk üres. Nyilván vannak erre szakmai indokok, amelyeket azonban kommunikálni kellene, és legalább mutatni azt, hogy a jószándék megvan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.