2017. március 6., hétfő

ÁTVERÉSEK KÜLFÖLDI MUNKAVÁLLALÁSKOR

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Gábor
2017.03.06.


A határátkelés egyik veszélye, hogy ha nem figyel oda az ember, akkor könnyen belefuthat egy-két nagyobb pofonba, ami megfelelő előkészületek híján még jobban is fájhat. Nagyjából így járt a mai poszt szerzője, Gábor is, aki egy hollandiai álláskeresés során fázott rá...

„Friss határátkelő vagyok. Már általános iskolában megfordult a fejemben, hogy olyan nagy a világ, miért kellene ezt az egy életemet ugyanabban az egy városban leélnem?

Persze, ehhez kellett, hogy diákcsere program keretében járjak Erdélyben és Németországban. Lássak és tapasztaljak. Később középiskolában is voltunk Németországban cserediákok és megfordult a fejemben, hogy az egyetemet külföldön végezzem el.

Érdeklődtem pár német egyetemen, hogy hogyan működik a magyar diákok külföldi tanulása, de sehol sem találtam olyan hiteles információt, ami alapján meg mertem volna indulni.

Megszűnt a védőháló

Elteltek az egyetemi évek, majd irány a munka világa. Egy családi tragédia miatt megszűnt mögöttem a védőháló és emiatt úgy éreztem, hogy most már semmit sem veszíthetek.

Managerként dolgoztam egy multinál, de nem éreztem, hogy valaha is meg fogom tudni teremteni azt az alapot, amire egy családot alapíthatok és hosszú karriert építhetek.

Párommal elhatároztuk - ő már tapasztalt határátkelő, miattam maradt otthon Magyarországon -, hogy ennek véget kell vetni és szerencsét próbálni külföldön. Lejárt a határozott idejű szerződésem és úgy egyeztünk meg a magyarországi főnökömmel, hogy nem hosszabbítom meg, mert nem otthon képzelem el a jövőmet.

Ettől függetlenül, amíg nem tudok szakmában elhelyezkedni egy másik európai országban, addig keresek rövid időre munkát. Ez az elgondolás túlságosan idealista volt, mert 4 hónap keresés, több mint 100 leadott álláspályázat után a végeredmény 3 darab interjú lett
. ..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.