2017. március 29., szerda

BRÜSSZELBE, ZÜRICHBE, LUXEMBURGBA REPKED A MAGYAR ELIT, MAGÁNGÉPEKEN

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2017.03.29.


Van rá mód, hogy a Fidesz és Andy Vajna a vidéki rádiós piacot is bekebelezze; Tasnádi Péter szerint a rendőrök keverték bele egy újabb bűnügybe; fideszes haveri köröknek is jut a Szerencsejáték Zrt. támogatásaiból.





Ezekről ne maradj le!


Így mozognak a nemzeti tőkésosztály magánrepülőgépei (Átlátszó)

Strómancégek garmadájával nyelheti le Vajna a vidéki rádiós piacot (444)

Tasnádi Péter: „Nevetséges az egész eljárás” (MNO)

Ha van 3 perced:

Így mozognak a nemzeti tőkésosztály magánrepülőgépei
Magyar lajstromjelű Beechjet kisrepülőgép tulajdonosa Tombor András titokzatos luxemburgi strómanjainak ottani cége. A gép magyar üzembentartója, a Fly-Coop szintén kötődik a Fideszhez, például ők helikoptereztették annak idején nyírségi lagziba Rogán Antalt. A HA-YFJ útjait egy ideje követjük az internetes járatfigyelőkön: a gép kvázi hetesbusz Brüsszelbe, illetve európai pénzügyi paradicsomokba, mint például Zürich vagy Luxembourg. A legkomolyabb magyar magángépet továbbra is az OTP üzemelteti, de egy oldschool alföldi olajos família is felbukkant a közlekedési hatóság lajstromnyilvántartásában. (Átlátszó)

Strómancégek garmadájával nyelheti le Vajna a vidéki rádiós piacot
2018-ra szeretne a Fidesz országos elérésű kereskedelmi rádiót, ehhez a legjobb lehetősgée az lenne, ha sikerülne elég frekvenciát elnyeretni strómancégekkel. Ugyanis a cégek megállapodhatnak az Andy Vajna érdekeltségében álló Rádió 1-gyel arról, hogy napi 20 órában a Rádió 1 műsora szóljon az adott helyi frekvenciákon is. Az erre való törekvés jele lehet az is, hogy az utóbbi időben több helyi rádióval szemben új alapítású és a rádiózásban teljesen tapasztalatlan cégek indultak. (444)

Tasnádi Péter: „Nevetséges az egész eljárás”
Tagadja, hogy lopott autót vásárolt volna Tasnádi Péter, akit orgazdasággal gyanúsítanak és házi őrizetbe helyeztek. Szerinte egy rendőrökkel összejátszó maffiózókból álló őrző-védő szervezet miatt került újra pácba, de semmi köze az egészhez, csak segíteni akart, hogy egy ellopott autót visszakaphasson a gazdája. Az ügyészség azzal vádolja Tasnádit és társát, hogy megszereztek egy kocsit, amelyet ismeretlenek loptak el egy óbudai parkolóból, majd megvételre kínálták eredeti tulajdonosának. Három és fél millió forintot kértek az autóért, aztán 500 ezerrel is beérték volna, de végül csak 250 ezret kaptak. (MNO)

Rogán lekötelezettjei az üzleti tervükkel fedték be az ablakokat, hogy ne lehessen belátni 
Rogán Antal minisztériuma tavaly valamiért pár nap alatt áttolt a parlamenten egy törvényt, ami egyrészt „Nemzeti Otthonteremtési Közösségek” néven lakásvásárlás céljára legalizálta az átverős fogyasztói csoportokat, és megoldották, hogy kizárólag a Carion, vagy a vezetői által jóváhagyott cég indíthasson ilyet. A törvény megjelenése után másfél héttel már kapott hitelt Matolcsy György unokatestvérének bankjától kapott hitelt a cég és megszerezték a Quaestor korábbi kockázati tőkealapját, az egyik carionos tulajdonos pedig a Rogán Antal „találmánya” körüli üzletelésben is benne volt. A cég egy Bécsi úti irodában most kipakolta az üzleti tervezit az ablakba – szó szerint. (444)

A jótékonykodás mellett a haveroknak is bőven jut a szerencsejátékos támogatásokból
Kórházak, iskolák, önkormányzatok és különböző nemes célok támogatásának hátterében fideszes haveri körök is pénzt zsebelnek be a Szerencsejáték Zrt. leányvállalkozása által kiosztható összegből. Támogatásra magánszemélyek nem pályázhatnak; a nonprofit service kft. ad pénzt művészeti, kulturális és sport tevékenységre, illetve szociális célokra. Végignéztük, hogy tavaly és tavalyelőtt hogyan alakultak a támogatások, amelyek közül most néhány érdekesebbet mutatunk be. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Fedezethiány miatt érvénytelen lett a püspökszilágyi radioaktívhulladék-tároló bővítésére kiírt közbeszerzés; 846 millió forintot költött volna rá az állam. (Átlátszó)

Indulhat a Puskás Ferenc Stadion építése, a Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium aláírta a tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést;az új stadion hivatalos ára 143,85 milliárd forint lesz. (24.hu)

Végrehajtási eljárást kezdeményezett a Magyar Nemzet az Országos Roma Önkormányzat ellen, ugyanis a szervezet annak ellenére sem hajlandó kiadni a tavaly kötött szerződéseinek adatait, hogy erre a bíróság jogerős ítéletben kötelezte. (MNO)

Miután Szijjártó Péter jópofizott a Fülöp-szigeteki diktátorral, Rodrigo Dutertével, három magyar cég engedélyt kapott, hogy húst exportáljon az ázsiai országba. (Index)

A Monsanto belső levelezése szerint már 1999-ben tudhattak a gyomirtóiban megtalálható glifozát kockázatairól
, miközben az amerikai cég éppen most terjeszkedik az Európai Unió területén. (Világtérkép)

Rogán Antal volt személyi titkára, a NIF korábbi kommunikációs igazgatója, Loppert Dániel lett az Eximbank új marketingigazgatója. (24.hu)

A Városliget Zrt. egyelőre nem mondja meg, hogy ki és milyen feltételekkel fogja működtetni a nemrégiben elkészült historizáló pavilonokat, amelyek közel 63 millió forinttal drágultak az üzemeltető igényei miatt. (Átlátszó)

4 milliárd forintért bonthat le és húzhat fel épületeket Mészáros Lőrinc
érdekeltsége a győri Széchenyi István Egyetem területén. (24.hu)

Gaskó István, a VDSZSZ korábbi elnöke szerint
azért volt szükség több milliós bútorokra, mert nem lehet akármilyen irodában fogadni például Orbán Viktort (Hír TV)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.