2017. március 26., vasárnap

CSAK A ZSEB TUD ÚGY FÁJNI, MINT A SZÍV

SZTÁRKLIKK - LENDVAI ILDIKÓ BLOGJA
Szerző: Lendvai Ildikó
2017.03.26.



A "Kaktusz virága" c. musicalban az egyik főhős, a fogorvos azt énekli: "Csak a fog tud úgy fájni, mint a szív". Szűk fogorvosi látókör. Tágabb perspektívákban és nagyobb összegekben gondolkodó kormányközeli körök inkább ezt dalolnák: "Csak a zseb tud úgy fájni, mint a szív". Vagy még jobban.

És azt a fogfájással szemben nem enyhíti az algoflex forte. Zsebfájdalomra erősebb gyógyszer kell, párszázmilliós, milliárdos állami megbízás.

A kormány nem nézhette tétlenül leghívebb emberei szív- és zsebfájdalmát, ami az olimpiai beruházások elvesztése miatt gyötörte őket. Körülnézett, hova kapjon fájdalomcsillapítóért - hát nem kézre esett az úszó vb?

Az utóbbi hetekben a korábbi, nem kis összegű megbízások váratlan növekedésnek indultak. Hiába volt Garancsi eddig is a stadionépítés legfőbb haszonélvezője, mégis összetörhette szívét és zsebének megtöltéséhez fűzött reményeit olimpiai várakozásainak kudarca. 

Kőből van a szíve annak, aki fennakad rajta, hogy az új Duna Aréna cége által felszámolt költségei sok-sok milliárddal meghaladják a tervezetteket. Hát istenem, végül is maga az épület sem hasonlít semmiben a látványtervhez, miért pont az összegek stimmelnének!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.