2017. március 20., hétfő

DOKIK HELYETT STEMPLIZETT NEM DOKIK

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Tóth Ilona
2017.03.20.


Újabb húzása a kormánynak: bizonyos szakmákban az orvosok helyett egyetemet végzett ápolók dolgoznának. Ez nem tetszik az orvosok sokaságának. Mit old meg az újabb rohamötlet a gyalázatos helyzetben lévő egészségügyben? Az egyetemi stempli lenne a gyógyszer?




Itt kellene helyt állniuk a diplomás ápolóknak:
  • alapellátás,
  • sürgősségi,
  • aneszteziológia,
  • intenzív terápiás
  • geriátriai,
  • műtétek.
Megmondom mi a bajom ezzel.

Nem kellett volna évtizedek alatt lezülleszteni az egészségügyet, az orvosi hivatást. Talán a legszebb, legérdekesebb szakma. Mindig irigykedem, mert azt gondolom, a dokik nagyon okos emberek, rengeteget tanultak. Jól meg kellene fizetni az orvosokat és pedagógusokat. Nem ímmel-ámmal csorgatni a bukszájukba. Az egészséges élet és a tudás egyenlő a méltó európai, szabad léttel.

Az orvos csak akkor tud lelkiismeretes, alapos munkát végezni, ha ehhez adottak a feltételek. Ma már a modern orvostudomány nem ismeri a határokat – nálunk azonban igen. Attól nem lesz magasabb színvonalú az orvoslás, ha most képezünk plusz, nem orvos fiatalokat. A sok helyen egészen elképesztő, ramaty állami egészségügyi intézményekből persze, hogy elmenekülnek a doktorok – vagy, ha van nagyon sok pénzük van, összefogva nyitnak magánklinikát. Ettől milliónyi ember nem lesz boldogabb, mert megfizethetetlen.

Vannak országok, ahol működik az úgynevezett non-doktori rendszer, de nem kellene pótcselekvésként, ilyen áldatlan körülmények között, majmolni senkit. Le a kalappal az egészségügyben robotoló nem diplomások előtt! Nem az egyetemi pecsétes papírtól lesz jobb életük, életünk.

A jó orvos pótolhatatlan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.