2017. március 29., szerda

EBBEN A FEKÁLIATENGERBEN KELLENE LEGYŐZNI A FIDESZT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.03.28.


Hát akkor nézzük a nap egyik kósza hírét: az LMP és a Momentum csuklóból nemet mondott, a PM majd az áprilisi taggyűlésen eldönti, hogy mit gondol Juhász Péter ötletéről. Ami az MKKP-t illeti, ők előbb működnének együtt a Szíriuszi Sörpárttal vagy a Ganümédeszi Galaktokolinalista Párttal, mint Juhász Péterrel.

Pedig. Az Együtt elnöke mérsékelten hosszú interjúban mesélte el, hogy olyan közös jelölteket felvonultató közös listát képzel el a jövő évi választásra, amely az összes olyan ellenzéki pártot tömöríti, amelyek nem csak a Fidesszel, hanem a 2010 előtti baloldallal is szemben állnak.

Vagyis LMP, Párbeszéd, Momentum, Kétfarkú Kutya Párt igen, MSZP, DK, Liberálisok nem. Szó szerint ez így hangzott el:

Szerintem egy új pólust kell képezni az ellenzéki oldalon azokból a pártokból, amelyek egységesen elutasítják a 2010 előtti világot. A jelenlegi rendszerrel szemben erősebbek a kritikáink, de nem kérünk a gyurcsányi, MSZP-dominálta világból sem.

Bármennyire is hihetetlen, a 2014-es ellenzéki összefogás kudarca után három évvel továbbra is itt tartunk. És mert változatlanul és lehangolóan ugyanitt tartunk, és mert valószínűnek tartom, hogy Orbán már széles vigyorral csapkodja a térdét, valamint a sokadik kávéját issza és tán még egy pezsgőt is kibont (vagy valami jóféle bort) erre a hírre, van néhány hozzáfűznivalóm nekem is, mielőtt a következő ordas gazemberség elmosná a témát.

Nem tegnap óta tudjuk, nálam jóval okosabb emberek nem tegnap óta mondogatják, hogy bármiféle kormányváltás egyetlen útja (leszámítva azt, hogy valamely ellenzéki párt látványosan növeli a támogatottságát és lekörözi a Fideszt) az lehet, ha a kormánnyal szemben álló térfél megtalálja az együttműködés valamilyen módját. Tetszik, vagy nem tetszik. Pontosabban három ilyen lehetőség képzelhető el, de abból kettő eleve esélytelen (választási párt és közös lista), a harmadik viszont hordoz magában némi reményt. Ez pedig nem más, mint a koordinált jelöltállítás. Ceglédi Zoltánul szólva:

A 2018-as választásokon külön listákkal, koordinált egyéni jelöltekkel érhető el a legnagyobb siker
.

Az már most látszik, hogy Juhász Péter nem erre gondolt, amikor közös jelöltekről és közös listáról beszélt, ettől függetlenül a felvetés jó alkalmat szolgáltat arra, hogy tisztázzunk néhány dolgot, ami – úgy tűnik – elkerülni látszik azoknak a figyelmét, akik egyébként azt állítják, hogy az Orbán-rezsim leváltása számukra életbevágó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.