2017. március 2., csütörtök

EGY ETNIKAILAG HOMOGÉN NEMZET SZOTYIALISTA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.03.01.


Tegnap óta az jár a fejemben, hogy miért dobta be Orbán a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nyitórendezvényén az etnikai homogén kifejezést. Sokan körbejárták már a témát, hogy ez mennyire gáz, normális ember nem mond ilyet. Vagy beteg, aki így beszél, ha pedig ép ésszel mondja, akkor náci.

A közbeszédben ez a két variáció él Orbánnal kapcsolatban.

Az első verzió szerint Orbán beteg. A mentális megzakkanás kezdetét nem tudni pontosan, és az sem egyértelmű, hogy mikor hatalmasodott el rajta. Valószínűleg a 2002-es választási vereség tett be neki, ekkor hallhattuk tőle az elhíresült mondatot, hogy a haza nem lehet ellenzékben.

Ekkoriban erősödtek fel a szóbeszédek a grazi kezelésekről. Meg hát látjuk is időnként a televíziók híradóiban, amint erőltetetten röhög a saját viccein, vagy amikor nyalja a szája szélét. Időnként hetekre eltűnik, ez is találgatásokra ad okot.

Ez a variáció nem túl fényes jövőt ígér Magyarországnak. Különös tekintettel arra a nem elhanyagolható körülményre, hogy Orbán jelenleg Magyarország miniszterelnöke.

A betegség magánügy, ezért szoktunk az orvossal is négyszemközt beszélni. (És nem csak azért, hogy könnyebben csúsztathassuk a zsebébe a hálapénzt.) Ha azonban Magyarország miniszterelnöke beteg ember, akkor nem várható el tőle, hogy egészséges döntéseket hozzon.

A másik verzió, amit szintén sokan állítanak, az, hogy Orbán náci. Én ezzel a véleménnyel mindig vitázni szoktam. Még most, hogy etnikailag homogén társadalmat szeretne, sem gondolom, hogy náci lenne. Hiába mondta ezt a zavaros, etnikai homogénes izét, ami kissé leegyszerűsítve ugyanazt jelenti, mint annak idején a német fasisztáknál az árja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.