2017. március 20., hétfő

EGY FIDESZES KÉPVISELŐ-FELESÉG LOVARDÁJA INGYEN KAPOTT TELKET A MOHÁCSI ÖNKORMÁNYZATTÓL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Vikár Anna
2017.03.20.


A Pintér bemártását állítólag megkísérlő Jakubinyi jóban volt a belüggyel; Bánki Erik feleségének lovardája ingyen használja az önkormányzati telket; már bűncselekmény gyanúja sem kellene a lehallgatáshoz.





Ezekről ne maradj le!

Nem lenne logikus a maffiózó Jakubinyitől, ha betámadná Pintért (Átlátszó)

Hiába volt elég pénz a dzsúdóközpontra, nem hallgatták meg az egyesületet (Index)

Óriási ingatlanbirodalmat épített ki Medvegyev strómanjain keresztül (Átlátszó Videó)

Ha van 3 perced:


Nem lenne logikus a maffiózó Jakubinyitől, ha betámadná Pintért
Jakubinyi Róbert bűnöző, akinek azonban több évtizedes jó kapcsolata volt a belüggyel. Miután egy ügyvédi irodában fenyegetőzve állítólag azt próbálta elérni, hogy Tanyi György nyugalmazott maffiózó mondjon kellemetlen dolgokat Pintér Sándorról, kezdeményezték előzetes letartóztatását. A történet teljesen logikátlan, de egy biztos: szereplői a 90-es években is kapcsolatba kerültek az igazságszolgáltatással és Pintérrel. (Átlátszó)

Hiába volt elég pénz a dzsúdóközpontra, nem hallgatták meg az egyesületet

A ceglédiek 450 milliós állami támogatást kaptak dzsúdóközpontra, amiből a szövetség kapásból levett 50 milliót. A maradékból sikerült építeni egy csarnokot, ami kétszer akkora mint kellene, viszont ránézésre is életveszélyes. A sportolók így nem kezdték el használni, hiszen az azonnal szükséges javítások kifizetésébe csődbe menne az egyesület. (Index)

Óriási ingatlanbirodalmat épített ki Medvegyev strómanjain keresztül

Elképesztő micsoda ingatlanbirodalmat épített magának Dimitrij Medvegyev Ororszország korábbi elnöke és egyben jelenlegi miniszterelnöke. Természetesen a luxusingatlanok legtöbbször egy-egy alapítványhoz tartoznak, amit Medvegyev egy korábbi osztálytársa vagy rokona vezet. Vagyonának feltérképezésében sokat segített, hogy szeret az interneten vásárolni és használni az Instagramot. (Átlátszó Videó)

A közétkeztetés is a haverok kezébe kerülhet

Egyre több helyen szervezi ki az állam a közétkeztetést. Most Miskolc a soros, ahol az egyetlen érvényesen pályázó cég a Kórház- és Menzaétkeztetés Szolgáltató Kft. volt. A cég a Bihari család kezében van, akik nemrég vásárolták meg Mészáros Lőrinctől a Bakonyhús Kft.-t, amihez jelentős tőkeemelésre volt szükség. Persze ha sorra nyerik majd a közbeszerzéseket, nem kell aggódniuk. (Népszava)

Könnyen hagyta magát kijátszani a BÁH Pharaon ügyben

Nemrég kiderült, Ghaith Pharaon eleve úgy kapta meg vízumát, hogy jelezték a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak, hogy az üzletember Orbán Viktorral találkozna. A tartózkodási engedély meghosszabbításakor pedig simán elfogadták, hogy az egyébként Magyarországon is jelentős ingatlanokat szerző, pénzmosásssal gyanúsított befektetőt Zaid Naffa tiszteletbeli konzul tartja el. Így aztán nem kellett holmi jövedelemigazolással vesződni. (Index)

Ha van még két perced:

Kiss Szilárd gründolt volna egy üzletet Garancsi cége és egy orosz partner között,
eximbankos hitelből. Az üzlet végül meghiúsult, de a kormány nem árul el részleteket. (MNO)

Bánki Erik, a dél-dunántúli fideszes erős ember feleségének lovas klubja
tíz évig ingyenesen használhatja a mohácsi önkormányzat 5,5 hektáros telkét. A használatért vállalták a romos épületek felújítását. (Átlátszó)

Az állam 2008-ban adta el legnagyobb külföldi ingatlanát Moszkvában
. Az ügyleten milliárdokat buktunk. A hűtlen kezeléssel vádolt volt nagykövetet és a további hat vádlottat felmentették. (Index)

Bár a horvát kormány hiányos jelentésekkel próbál szépíteni,
az országból a háború kezdete óta érkeznek fegyverek nagy mennyiségben Szíriába, Szaúd-Arábia közbenjárásával. (OCCRP)

Az Igazságügyi Minisztérium javaslata alapján már nem lenne szükség bűncselekmény gyanújához a lehallgatáshoz. Az indoklás szerint ez épp a gyanú megállapításában vagy kizárásban segítene.(MNO)

A tao bevezetésekor hosszasan kellett győzködni az Európai Bizottságot
, hogy nem burkolt állami támogatásról van szó. Nagy szüksége van a kormánynak az újabb engedélyre. (24)

Az LMP szerint az Európai Bizottságnak nyilvánosságra kell hoznia a Paks2-vel kapcsolatos döntéseket és tisztázni, hogy miért is érkezett az uniós biztos hazánkba egy orosz lobbista magángépén. (Magyar Narancs)

Tanulmány mutat rá, hogy a letelepedési kötvényprogram a törvényesített korrupció mintapéldánya
: a konstrukcióval a kötvényeket forgalmazó offshore cégek járnak jól. (Napi)

Három éve még a magyar gazdaság növekedésének szempontjából kiemelten fontos volt
az együttműködés a vörös csillagot természetesen már akkor is használó Heinekennel. (Vastagbőr)

Szarvas polgármestere bravúrosan, majdnem három helyet elfoglalva parkolt le a bevásárláshoz. (444)

Litvánia a legújabb ország, ahol az Alstomot érintő korrupciós ügyben nyomoznak. A cég két éve már kapott egy hatalmas pénzbüntetést a legkülönbözőbb országokban átadott kenőpénzek miatt. (OCCRP)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.