2017. március 7., kedd

EURÓPA ÁRULÁSA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.03.07.


Sok magyar már korábban megharagudott az Európai Unióra, amiért nem takarította el Orbán Viktort. Én akkor elnéző és megértő voltam velük. Megértettem, hogy nem az Európai Uniótól kell várnunk, hogy megszabadítsanak bennünket a gonosztól. Ezt a harcot nekünk kell (kellett volna) megvívnunk. Most már jóval kedvezőtlenebb terepen csatázhatunk, kevesebb munícióval, mint amennyink évekkel ezelőtt volt.

Nincs már független Alkotmánybíróság, korrekt tájékoztatás is csak itt-ott. Jogállam lebontása kipipálva.

Kicsit rosszul esett, de nem haragudtam az Európai Unióra. Magunkra voltam mérges, magyarokra, amiért hagytuk, hogy így legyen.

Talán, mert 1989-ben készen kaptuk a szabadságot. Nem csoda, hogy nem tudtuk, mihez kezdjünk vele. Azt hittük, hogy a szabadsággal együtt a jólét is elér hozzánk, de nem így történt. Ezért sokan közülünk megharagudtak a szabadságra. Azt hitték, a szabad világ tehet arról, hogy sokaknak közülünk nem jobb lett, hanem rosszabb.

Most már én is haragszom, mert az Európai Unió magunkra hagyott bennünket. Jóváhagyta, hogy Orbán az oroszokkal üzleteljen. Jóváhagyták a paksi bővítést, amiről mindenki tudja, hogy nem a magyar emberek érdekeit szolgálja. Vagy, a legjobb esetben is csak néhány magyar ember érdekét, akik majd jól megszedik magukat azon, hogy a többiek évtizedekre eladósodnak és elszegényednek. Gyerekeink, unokáink is fogják fizetni a kölcsönt, már aki még itt él majd közülük, ebben az országban.

Európa most cserbenhagyott bennünket. Nyilván megvolt erre az oka, az ilyen döntés nem érzelmi kérdés. Hogy mi lehetett a háttérben, mi volt az alku tárgya, nem tudjuk. Nem kötötték az orrunkra, a világvégig titkosították.

Lehet, hogy valami különalku Orbánnal. Hogy ne ugráljon annyit, vegyen vissza magából. Fogadjon be néhány menekültet, bánjon velük a mostaninál legalább egy fokkal tisztességesebben.

De nem, ennek nincs értelme. Ha meg akarták volna állítani Orbánt, megtehették volna máshogy. Úgy, hogy az Orbánnak legyen rossz, és ne a magyar embereknek.

Orbán most csatát nyert. Nem az Európai Unió, hanem a magyar emberek ellen.
..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.