2017. március 10., péntek

FONTOS EZ?

SZTÁRKLIK
- CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2017.03.10.



Még mindig nem arról beszélnek, amiről kéne. Elég az alibizésből!

Az elmúlt pár évet a kormánypárt a szokásos korrupciós és demokráciarontó körökön túl néhány olyan politikai gigaprojektnek szentelte, melyek végül kivétel nélkül mentek a levesbe. Volt itt egy húszmilliárdos, egész éven áthúzódó népszavazás a menekültkvótáról, igazi arcpálma, hiszen Magyarországon lényegében nincsenek menekültek, Európában nincsen kvóta, a népszavazás érvénytelen, az erre hivatkozva megpróbált alkotmánymódosítás pedig sikertelen lett.

Volt aztán egy, a társadalom többsége által elutált vasárnapi boltbezárás, amit egy év elteltével, egy népszavazási fenyegetés árnyékában inkább visszavontak. Ugyanez történt az olimpiai rémálommal is, amire szintén sikerült tízmilliárdos nagyságrendű közpénzt elszórni, Budapestet teleplakátolni, a sajtót telehazudozni, tök fölöslegesen. Eközben az ellenzék folytatta a 2012 ősze óta folytatott matyizást, miszerint ki, kivel, hogyan fogna össze, miközben persze ezer okból utálja - hogy mostanra világos legyen, valószínűleg nem lesz közös lista.

Nos. Bő egy év van még a választásokig, és nem úgy tűnik, hogy bármelyik oldalon is szakítani akarnának az alibizéssel. A Fidesz most épp egy évekkel ezelőtti, megkérdőjelezhető módszertannal készült vizsgálatból próbál országos, sőt, nemzetközi skandallumot fújni, hogy ugye, a gonosz BRÜSSZELI (ez is milyen hülyeség, annyi gonosztevőt hazudik bele a Fidesz ebbe a Szegednél alig nagyobb népességű belga városba, hogy lapjával alig férnének el ott) multik nem a legfinomabb termékeket hozzák az igaz magyaroknak. Nekünk miért nem jut ugyanannyi glutamát a zacskóslevesbe? Hogy merik a mi kólánkat kevésbé cukrosra csinálni? Az első száz legsúlyosabb belföldi probléma között nem szerepel ez a téma.

De az ellenzék sem akar rátérni a fontos ügyekre. Kínkeservesen megszülettek a deklarációk, hogy oké, akkor nem lesz közös lista, megyünk külön - de csak nem akarnak belekezdeni, hogy ezeknek a külön pártoknak mi lenne a terve, dolga, milyen Magyarországot akarnak. A legrégebbi (MSZP) és a legfrissebb (Momentum) ellenzéki párt politikusai egyaránt arról nyilatkozgatnak továbbra is, hogy a másik ellenzéki párttal, illetve annak politikusaival mi a bajuk. Oké, vettük, nem akartok közösködni, jól döntöttetek - de ne azzal parádézzon már mindenki, hogy ki utálja Gyurcsányt, és kit utálnak a gyurcsányisták, és hogy milyen időtávban, milyen bűnöket kinek nem bocsátunk meg, és hogy akkor ki-kitől határolódott el...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.