2017. március 4., szombat

GYURCSÁNY FERENC MOST ÉPP KONZERVATÍV LETT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.03.04.


Ha ez azt jelenti, hogy én konzervatív vagyok, akkor kicsit konzervatív is vagyok - mondta Gyurcsány Ferenc a DK kongresszusán ma, miközben az antiegalitárius szélsőjobboldal legerősebb érveit sorolta az egyenlőségre törekvő politika ellen.

Gyurcsány Ferenc beszédéből talán ez a pár mondat volt a legérdekesebb. Bár megtudhattuk azt is, hogy végre döntött a DK és nem akar egykulcsós adót, hanem 500 ezer, illetve egymillió forintos jövedelem (arról nem esett szó nettó vagy bruttó) felett húznának új kulcsokat. Az is kiderült, hogy a volt miniszterelnök jobban szereti az eurót a forintnál, és megtudhattuk, minden, ami 2010 előtt jó volt, az Gyurcsányék érdeme. Persze a beszéd legnagyobb részét a kormányváltás és kormányzás elképzelése tette ki, illetve Orbán Viktor jellegtelen szapulása.

Gyurcsány azt is bejelentette, külön listán közös ellenzéki jelöltekkel indulna a DK a 2018-as választásokon.

De mi maradjunk a beszéd azon részénél, melyben a volt miniszterelnök az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, Botka László programjának ment neki. Már csak azért is, mert Gyurcsány pont azokat a részeket szapulta Botka programjában, amik baloldali jellegűek. Tehát Botka támadása mellett a 21. századi baloldalt és szociáldemokráciát is megtámadta a volt szociáldemokrata miniszterelnök. Az egyenlőtlenségek mérséklésére kitalált programelemeket, és a Botka szerint megvizsgálásra érdemes családi alapjövedelem képét próbálta Gyurcsány szétzúzni.

Gyurcsány a baloldal egyenlőtlenségeket csökkentő víziójáról vagyoni egyenlőség víziójaként beszélt, a Kádár-rendszerhez hasonlította, és áttételesen kommunistázott egyet, míg az alapjövedelem kérdéséről lényegében azt mondta, ez ingyen pénz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.