2017. március 20., hétfő

"HIRDETTÉK A VAD KERESZTÉNYSÉGET, MIKÖZBEN EMBEREK SZÁZEZREIT KÜLDTÉK A HALÁLBA"


SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: hvg.hu
2017.03.20.


A Passió XXI. című darab Alföldi Róbert rendezésében mindössze egyetlen alakommal, április 9-én lesz látható az Arénában. Szerzője Jézus emberi oldalát akarja megmutatni, és hangsúlyozza, nem akar senkit megbántani a bibliai történet újszerű feldolgozásával.

"Azt gondolom, hogy egy vallás valójában akkor éri el a célját, ha nem csupán a hívőkhöz tud szólni, hanem minden emberre érvényes tanításai vannak. Éppen ezért ebben a történetben is azokat a pontokat próbáltam megkeresni, amelyek a nem keresztényeket is ugyanúgy képesek megérinteni" - magyarázta Székely Csaba a Pószékfoglalónak adott interjúban, amelyet a hvg.hu foglalt össze.

Az író úgy véli, ha lehámozzuk a mítoszt Jézus történetéről, akkor egy nagyon tragikus és rendkívül emberi történet marad, amivel viszonylag gyakran találkozhatunk a hétköznapokban, csak éppen nem vesszük észre. "Ha van valaki, akiben elég energia és akaraterő dolgozik ahhoz, hogy jó irányba mozdítsa el a dolgokat, akkor szinte reflexszerű reakció az, hogy ellehetetlenítik az életét, kigúnyolják és karaktergyilkosságot követnek el ellene. Ha nem is végzik ki konkrétan, szimbolikusan mindenképpen meghal."...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.