2017. március 15., szerda

HOGYAN NÉZNE KI A MÁRCIUS 15-ÉN ELHANGZOTT 12 PONT 2017-BEN?

IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.03.15.


1. Kívánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését.

1. Kívánjuk a sajtó szabadságát 
Az első pontban sajnos ugyanazt követelnénk, hiszen a propaganda média (köztévé,TV2,  Origo, 888, Habony média művek...stb) ijesztő méreteket öltöttek és gyakorlatilag napi szinten találkozunk manipuláló és hazugnak titulált (az ellenzéki sajtó állítása és bizonyítása alapján) riportokkal, jelentésekkel. 
2. Felelős ministeriumot Buda-Pesten
2. Független és szakmai minisztériumokat
Szerintem sokaknak van elege abból a gyakorlatból, hogy az éppen aktuális hatalom felelős minisztériumi szakpozíciókba hozzá nem értő rokonokat, haverokat helyez el. Holott komoly szakági döntéseket kellene hozni, amik erőlteljesen befolyásolják a lakosság életét, az ország jövőjét. Szívesen látnák mostmár elismert szakembereket felelős pozíciókban, akik szakmai döntéseket hoznak.
3. Évenkénti országgyűlést Pesten
3. Az országgyűlés bezárását
Az elmúlt 15 évben a poltikai elit gúnyt űzött a parlamentből. Volt időszak, amikor a fizetésük felvétele mellett egyszerűen kivonultak pártok a teremből, a részvételi arány brutálisan alacsony. A parlamenti gyűlések gyakran hasonlítanak valami morbid gittegylet óvodai gyűlésére, ahol primitív szinten megy egymás céltalan sértegetése és visszaszólogatása. Az egész egy baromi drága bölcsöde, ahol semmi érdemleges nem történik másfél évtizede. 2/3-dal úgyis az van, amit a kormánypárt a herepárttal együtt kitalál. Előtte pedig az MSZP rémuralom alatt egyedül arra volt jó a parlament, hogy a saját politikai fizetésemelést egyöntetűen megszavazzák. Minden más országot érintő kérdésben az ellenzéki Fidesz kivonult és megbénította a gittegyletet.
4. Törvény elötti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben
4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben
Úgy viselkednek a felelős döntéshozók, mintha az országot kizárólag hithű templomba járó keresztények laknák. Nem akarnak tudomást venni az ateistáktól, a passzív keresztényekről és más felfogású emberekre. Mindent rá akarnak eröltetni a másképpen gondolkodókra. Ilyen a közoktatásba betuszkolt hittan/erkölcstan vagy az országot időlegesen megbénító vasárnapi boltzár.
A törvény előtti egyenlőség a hétköznapi élet számos pontján lenne szükséges. Kezd unalmassá vállni, hogy van akiknek mindent szabad, míg másokat három forintért is meghurcolnak. Mindenki tudja, miről beszélek...
5. Nemzeti őrsereg
5. Független adóhivatalt és alkotmánybíróságot
NATO tagként nem feltétlenül a hadviselés a legnagyobb kihívás jelenleg az országban. Mielőtt megint hadat üzennénk valakinek, jó lenne ha a saját hazánkban tennénk rendet. Olyan időszakban, amikor napi szinten derülnek ki az extrém és indokolatlan politikusi vagyongyarapodásokról a történetek (Szijjártó, Habony, Mészáros, Rogán...stb), meglepő, hogy még senki ellen nem indult vagyonosodási vizsgálat, egyetlen hivatal sem mert beleállni a történetbe. Üdvözítő lenne, ha egyszer ez is megtörténne és a kisember nem azt látná, hogy a nagyokat békénhagyják, miközben a kisemberen 10.000 forintot is kíméletlenül behajt a rendszer.
6. Közös teherviselés
6. Közös teherviselés
Örülnénk, ha nem a szegény emberekkel fizettetnék meg az urak életét. El kell törölni a TAO-t és egyéb olyan trükközéseket, amikkel végső soron sértik a közös teherviselésről szőtt álmokat. Az sem járható út, hogy az adócsaló off-shore lovagok olcsóbban moshatják tisztára állami számlákon a pénzüket, mint amennyi adót Mari néninek kell fizetnie a minimálbér után...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.