2017. március 8., szerda

HOL MIGRÁNCSOZÁS, CIGÁNYOZÁS, ZSIDÓZÁS, BUZIZÁS VAN...

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2017.03.08.


... ott migráncsozás, cigányozás, zsidózás, buzizás van. S ahol hatalom művel(het)i ezt, és az emberek nem takarítják el emiatt, ott a levegő is megrohad. Nem menekülhetsz: a rothadás undorító bűze belepi az országot.


Hát hiszen régóta műveli ezt a Fidesz: abból él, hogy megrontja, elaljasítja a társadalmat – legalábbis annak nagy, uralma fenntartásához elégséges részét. És régóta tűrik ezt a demokraták. Néha ugyan páran hangos szóval tiltakoznak, főleg a szellemi hátország, némely újságírók, lapok – de kellően erélyes, politikai szinten megfogalmazott tiltakozás nem volt, nincs is, vagy csak alig. Már 20 évvel ezelőtt kellett volna tiltakoznunk, azóta annyi alkalmat kihagytunk, hogy most már nem merünk megszólalni – gondolhatják a politikusok. Félhetnek attól is, hogy saját bázisuknak sem tetszene a tiltakozásuk, mert így vagy úgy hat rájuk az előítéleteket gerjesztő, erősítő propaganda. A Fidesz meg lehazaárulózna bennünket – mondhatják…

Lehazaárulózna… Mintha nem tennék naponta, régóta. Mintha sunnyogással meg lehetne úszni bármit is. Mintha demokraták megtehetnék, hogy a végtelenségig vállalják a hallgatás cinkosságát, miközben a hatalom módszeresen dehumanizálja az országot.
Ó, megy az ellenzéki politizálás, nagyon! Fennhangon emlegetik a Fidesz urizálását, rablásait, önkényeskedéseit.
De arra nem emlékszem, hogy bármikor is a hatalom képviselőinek arcába vágták volna az igazságot:
          Maguk a Horthy-korszak szellemi-politikai alvilágának nyelvét használva uszítanak: zsidóznak, cigányoznak , buziznak – s mindezt együtt is megteszik a legocsmányabban, a migráncsozásban!
Nem hallottam egyetlen emelt hangú tiltakozást a hosszú ideje folytatott sorosozás ügyében sem – pedig nyilvánvaló, bár sunyi zsidózásról van szó!
Hogy lehet az ilyen hatalom képviselőivel egyáltalán szóba állni? Hogy tehetik meg a demokraták, hogy nem követelik – itthon, külföldön, földön és égbolton – a gyalázatos uszítás abbahagyását?!
Hogy lehet úgy viselkedni, mintha nem értenék: alapkérdések alapkérdéséről van szó. Mert ahol a hatalom úgy beszélhet, mint a Fidesz, ott nem lehet normálisan élni; nem lehet gondjainkat a maguk valóságos összefüggéseiben egyáltalán megfogalmazni sem… Mert mérgezett a levegő is, amit beszívunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.