2017. március 16., csütörtök

ISZLÁM

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2017.03.16.


...Szóval két ember elemezte ennek a vidéki futballistának a beszédét, és nekem megint Abody mondata jutott eszembe: ha egy levéltetűt mikroszkóp alá teszel, elefántnak fog látszani, pedig akkor is csak egy levéltetű.

De az egyik kérdés jó volt: fasiszta beszédet mondott-e a miniszterelnök. Kerülgették mindenfelől, még azt is majdnem kielemezték, mi a különbség a fasizmus és a nácizmus között (szerencsére alig foglalkoztak a témával, a lényeget tekintve ugyanis teljesen mindegy, mik a történelmi meghatározói az egyiknek és mik a másiknak, mintha az egyiket enyhébbnek tartották volna, mint a másikat, mentsük föl talán a fasizmust, mert a nácizmus rosszabb, jézusmária, gondoltam), de a válaszok nem hangzottak valami tisztán.

Talán azért, mert még mindig nem tetszik érteni: a fasizmus és a nácizmus egy-egy iszonyatos súly, meghatározó förtelem a világtörténelemben. A miniszterelnök meg súlytalan. Nem tényező, semmilyen szempontból, fasisztának és nácinak is súlytalan. A szándékait nem ismerem, az indulatait sem, megnyilvánulásaiból lehet következtetni a benne folyamatosan forró gyűlöletre és bosszúvágyra, de ezekre sincs semmilyen bizonyíték, az illető egyszerűen iszonyatosan buta, valamint reménytelenül és gyógyíthatatlanul beteg. Úgy vélem, szeretne valami fasiszta szerű rendszert maga körül, valószínűleg egy náci szerűt még inkább, ennélfogva a megnyilvánulásai is olyanok, mint amilyenek annak idején a fasisztákéi meg a nácikéi voltak. Úgy tizedesi szinten. Vagy ahogyan a járási pártvezető beszélt.
A beszéd arrogáns volt, gyűlölködő és rémületesen buta. Amilyen egy járási pártvezető lehetett valahol Szicíliában, aki szeretett volna tizedes lenni a hadseregben.
Ne tessék elemezni. Mindig olyan. Buta embernek nincs okos beszédírója. Nem tudná elmondani.

A lényeget majdnem elfelejtettem. Az illető nemcsak borzasztóan buta, hanem ebből eredően hihetetlenül gyáva is. "A magyar kormány komolyan veszi az iszlám állam fenyegetését" - mondotta ez a szánalmas alak, mert képtelen felfogni, hogy neki most a pedagógusok fenyegetését kellene komolyan venni. Persze egy gyáva embertől ez a magától értetődő, hátha nem veszik észre, hogy az iszlám állam nemhogy nem fenyegeti a magyar kormányt, az iszlám állam valószínűleg azt sem tudja, hogy a magyar kormány a világon van.
Legalább azt mondaná a pedagógusoknak, hogy a bátyám átdob a kerítésen. De még ennyire sem telik. Futás közben hátranézni sem mer.

Egy év után talán már állíthatom: országunk első számú elöljárója tényleg egy gyáva hazudozó, az iszlám államnak valószínűleg nincs fogalma Magyarország létéről, ha van is, az elmúlt évben nem adták jelét, hogy fenyegetnének minket.

A pedagógusokkal meg az a helyzet, amire ezzel a nyomorult néppel kapcsolatban már megszokottan mindig lehet számítani: kussolnak. Zörögtek kicsit, aztán elhallgattak. A csúti futballista meg minek foglalkozna velük? Az iszlám állam fenyegetéséről szóló aljas mellébeszélés is nekik szólt, nem Mari néninek, az szegény még sosem hallott róla. Tanítók, tanárok, fogjátok be a pofátokat, nekünk most az iszlám állam fenyegetésével kell foglalkoznunk, nem a ti felfújt nyomorotokkal!
És befogták.
Az iszlám állam meg azóta is fenyeget, ha itt valaki meg mer szólalni. Már rég eltörlik őket a föld színéről, már az emlékük sem marad, a hordóhasú szotyolaköpködő akkor is azt fogja mondani, hogy fenyegetnek minket.
A tanárok meg kussolnak. Valószínűleg azért, mert elhiszik. Valószínűleg azért, mert körülbelül a 95 százalékuk alkalmatlan a pályára. Nemcsak méltóságérzetük nincs, ugyanolyan ostobák, mint aki az iszlám állammal fenyegeti őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.