2017. március 5., vasárnap

KALANDOK A VILÁG LEGKÜLÖNLEGESEBB ORSZÁGÁBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.03.05.



Igazán változatosra sikerült reményeim szerint az eheti ajánló, hiszen ellátogatunk a világ egyik legkülönlegesebb országába, aztán részt veszünk egy sokkal kevésbé kellemes kalandon is, melynek végén injekció formájában vesszük be a leszarom tablettát, majd egy nagyon megható részlettel zárunk, amiről most nem is árulnék el többet.



Kincs, ami van

Van a Csendes-óceánban, a semmi kellős közepén egy ország, ami akár a földi paradicsom is lehetne, de azért ennyire nem egyszerű a helyzet, mert ők is rengeteg problémával küzdenek. A Mindjárt jövünk blog szerzője járt Tongán.

„Magától értetődő volt számomra, hogy ha elutazok Új-Zélandra, akkor egy másik országot is megnézek a közelben. Valami teljesen szokatlan környezetbe szerettem volna belecsöppenni, ezért nem választottam Ausztráliát. Igen, tudom, ott is tapasztalhat sok újat az ember, de a szélsőséges jellemem valami egészen más irányba terelt. (...)

Végül úgy esett Tongára a választásom, hogy Új-Zélandon volt szerencsém tongaiakkal találkozni. Mivel esetükben nagyon mélyen hívő népről van szó, minden vasárnap találkozhatott velük az ember misén, melyen a népviseletükben jelentek meg.

Nem tudom, miért, mindig előreengedtek mindenkit, ők pedig leghátul álltak a templomban. Akivel pedig sikerült beszélgetnem, az nagyon barátságos volt. És még a takarékoskodó énemet is megnyugtatta, hogy kb. 70 ezer forintba kerül a menettérti repjegy.

Tonga egy pici ország, ami 176 szigetből áll, de ennek csupán szűk harmada lakott. Összterülete kicsit kisebb Budapest és Miskolc együttes területének. Annyian lakják, mint Székesfehérvárt, vagy Újpestet: nagyjából 100 ezer fő. Én csak a főszigetet terveztem megnézni, mer bizonytalan a közlekedés a többi szigetre, mivel az időjárás könnyen változhat.

Én januárban voltam ott, ami a nyár közepe, tehát a legmelegebb hónap. Az átlagos hőmérséklet 28 fok és este se nagyon megy 22 fok alá. A tél, átlagban 3 fokkal „hűvösebb”. 32 foknál melegebbet, 10 foknál hidegebbet még sosem mértek az országban, ami első ránézésre nagyon vonzó...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.