2017. március 8., szerda

KÉT EMBER DIÓFÁT ÜLTETETT ORBÁN VIKTOR HÁZA ELÉ


KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.03.08.


Nézem a videót és nem tudom, mit érzek. Büszkeséget egészen biztosan. Ismeretlenül is leveszem a nem létező kalapomat a két hölgy előtt, akik nem hajlandóak félni és nem vakulnak el az Erzsébet-utalványoktól. Nem szerepelni vágytak, ez látható, érezhető. Úgy használják a civil kurázsit, mintha az természetes lenne itt és most. Ahogy mindannyiunknak használni kellene. Ez a néhány perces felvétel rávilágít arra, miféle ország is lett ez, amit a hazánknak nevezünk. A két hölgy jobban megmutatja nekünk, miféle ember is a miniszterek elnöke, mint ahogy azt politikai elemzők sokasága valaha is el tudná magyarázni.

Magyarország miniszterelnöke, aki elméletben a mi szolgálatunkra esküdött fel, körülveszi magát testőrökkel. Fél. És ez egyáltalán nem normális dolog. Ebben az országban, egy ennyire kicsi és jelentéktelen országban nem normális. Itt nincsen ellenség, nincsenek terroristák. Csak mi vagyunk, országlakók. A legtöbb, ami történhet ennek az országnak a vezetőjével az az, hogy szembetalálkozik a valósággal...

Civil autóban ücsörgő, civilnek látszó szolgák védik. És egyenruhások is. Tudom, parancsot teljesítenek, nem tehetnek mást, ezért fizetik őket. Nem, hibás az elmélet. Mi fizetjük őket, hogy minket védjenek. A parancsra tettem elhangzott már sokszor, sok helyen. Soha, semmi alól nem adott felmentést. A végén nem.

Miféle országvezető az, aki fél az ország lakóitól? Aki fél a más véleménytől, retteg a valóságtól, nem viseli el a kritikát, nem mer interjút adni, vitázni, szabadon megközelíthető helyszínen beszédet mondani? Miféle miniszterelnök az Európa közepén, aki annyira retteg, hogy folyamatosan figyelni kell a kapuját, nehogy valaki meg találja támadni. A véleményével.

Mert a két bátor hölgy semmi mást nem tett, mint az egyetlen módon, ami még rendelkezésre áll, véleményt nyilvánított. Mint két szabad ember egy szabad országban. Két ember, aki nem fél a retorzióktól, nem retteg az egzisztenciális biztonságért, a közmunkához jutásért, nem fél a piti kiskirályok bosszújától, a gerinc hajlékonyságában mérhető szolgalelkűek bosszújától.

Lehetnének bárki szülei, nagyszülei. Lehetnénk mi magunk is a két hölgy. Remélem, leszünk is. Egyre többen...

1 megjegyzés:

  1. "Szolgáljuk és védjük" helyesen magyarul: "Szolgálják és védik!" Át kellene festeni a rendőrautókon...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.