2017. március 30., csütörtök

KÉT KICSI GOEBBELS

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.03.30.


A diktatúrák mindig agymosásra épülnek. Ennek mestere a náciknál Goebbels volt. Módszereit demokraták nem alkalmazzák. Akik mégis, azok nem demokraták, egyszerű ez.

A goebbelsi agymosás lényege: zárd el a közösséget a külvilágtól, és bombázd egyoldalú információkkal. Annyival, amennyi csak a csövön kifér. Hazudj bátran, bármekkorát, ha máshonnan nem jut a közösség információhoz, úgyis előbb-utóbb elhiszi, amit az agyába akarsz vésni. A második világháború során Sztálingrád volt az igazi fordulópont. Onnantól a német hadsereg állandó visszavonulásra kényszerült, verték az oroszok rendesen, és folyamatosan. De még három évig tartott a világégés, mert a goebbelsi agymosás képes volt csatasorban tartani a teljesen kivérző német népet. Rugalmas elszakadás, arcvonalrövidítés, sündisznóállás: ilyesmi szómágiákkal fedték el az állandó veretést. És mivel más médiához nem jutottak, be is nyelték. Egészen addig, míg Berlin utcáira be nem gördültek a T-34-esek.

Az orbáni diktatúra Goebbelse Habony. Ami médiát csak lenyúltak, az mind folyamatos hazugságot sulykol, és nehogy a magyarok ellenkező hírekhez jussanak, a maradék, még független sajtót módszeren gyűrik maguk alá. Origo, Népszabadság, TV2, ésatöbbi. És a dolog működik, nagyrészt ezért van még mindig 2 milliónál több támogatója a Diktátornak. Az agymosás, a goebbelsi propaganda mindazzal ellentétes, amit demokráciának hívunk. Utóbbi ugyanis a szabad véleményen alapul, a gondolatok vitákban való ütköztetésén. A goebbelsi propaganda használója egyszerűen nem demokrata, nem kell ezt bonyolítani. És a Fideszen, és Habonyon kívül mindösszesen egy olyan párt, és egy olyan személy van, amelyik az agymosást tartja kommunikációs stratégiájának. Ez pedig a DK, és Gréczy Zsolt, a párt fősajtósa. Konkrét eseményen mutatom be működésüket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.