2017. március 31., péntek

KIS ORSZÁG NAGY KÉRDŐJELLEL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Gábor
2017.03.31.


Talán emlékeztek még Gábor (aki a posztban egészen sajátosan jelenik meg) kalandjaira, aki nem is olyan régen osztotta meg bejrúti élményeit itt, a Határátkelőn. Az a poszt meglehetősen nagy tetszést váltott ki, úgyhogy most itt a nem kevésbé egzotikus folytatás, ezúttal is jó sok képpel és rengeteg érdekességgel. (A bárányok nem hallgatnak, viszont olyan hátsójuk van, amilyet én még életemben nem láttam.) A történet fonalát ott vesszük fel, hogy egy kissé mámorosra sikeredett éjszaka után felültek a repülőre, és elindultak Jordánia felé.

„...az előző bejegyzésben leírt bejrúti abszintos éjszaka hatását még meglehetősen erősen éreztem, amikor a gép felszállt Bejrútból Amman felé. Az út ugyan kb. csak két óra, mégis meleg ételt szolgáltak fel reggeli gyanánt.

A már sokak által megismert tabouleh (aminek a receptjével ígéretemhez híven már kiegészült az előző bejegyzés) kicsit szottyadt, levet-eresztett változata és egy erősen kardamon és koriander illatű, curryhez hasonlítani akaró trutymó volt előttem rizzsel, amit nagy udvariassággal érintetlenül visszaadtam. Az út felénél felvillant az öveket bekapcsolni lámpa és egy nagyot liftezett a gép...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.