2017. március 22., szerda

KIÜTÉS

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.03.22.


Ritka alkalom, mikor cikkeim állításait a valóság szinte azonnal igazolja. Most azonban épp ez történt Botkával és Gyurcsánnyal kapcsolatban. Lássuk.

Két olyan közvéleménykutató cég van, amelyiket a demokrata oldal elfogad függetlennek és objektívnek: a Medián és a Závecz Research. Utóbbi neve ne tévesszen meg senkit: a Szonda Ipsos utódja, gondolom, így már ismerős. És rögtön csapjunk is a lecsóba. Tegnap jelent meg legújabb kutatásuk, amiben reprezentatív mintán azt kérdezték: kit tartanak Orbán legyőzésére alkalmasabbnak a magyarok: Botkát vagy Gyurcsányt. Berakom képen a grafikont, tessék.

És akkor ennyit erről. Lehet álmodozni, lehet mellédumálni, kimagyarázni. Mindent lehet, csak minek. Itt látható a valóság: Botkát négyszer annyian tartják alkalmasnak Orbán legyőzésére, mint Gyurcsányt. Számszerűsítve - bár a grafikon tökegyértelmű -: Botkát 44, míg Gyurcsányt 11 százaléknyi magyar tartja Orbán legyűrésére képesnek. Ott van persze az a zavaró szürke tömb, akik nem nyilvánítottak véleményt. De róluk kicsit később, most maradjunk a párharcnál. Ami gyorsan eldőlt. Az első menetben Botka kiütötte Gyurcsányt, tessenek a sarokba támogatni, és nem engedni vissza a ringbe többet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.