2017. március 25., szombat

KOCKA UTCA VOLT, VAN ÉS LESZ! EZEK MI VAGYUNK...

SZTÁRKLIKK 
- SÁNDOR MÁRIA BLOGJA
Szerző: Sándor Mária
2017.03.24.


Még decemberben csörgött a telefon, Rita hívott, Bandó felesége. András egy jubileumi előadás sorozatra készül (2017. novemberében lesz 70 éves). A Pécsi Harmadik Színházban lesz március 20-án a premier. Eltudsz jönni Mária?

A megtiszteltetéstől, szóhoz se jutottam hirtelen. Ugyanúgy, mint amikor először hallottam meg Nagy Bandó András hangját a telefonban, egy riportból kijövet az ATV-ből, még 2015 tavaszán.

Azóta sok mindent éltünk át együtt, elsőként állt az ápolónők, az egészségügyi dolgozók harca mellé. Ott volt minden demonstráción, több vidéki fórumunkon, és bármikor arra jártunk, olyan meleg családias szeretettel fogadott családjával együtt, mint a legrégebbi barátokat.

De gyűjtöttünk együtt hátrányos helyzetű gyermekeknek, kislányával és feleségével együtt válogatva a játékokat, és küldött komplett óvodai berendezést Iványi Gáboréknak.

Nem volt olyan ügy, ahol maximálisan ne adta volna bele magát.

De számomra nem ez a Bandó... Ez az emberi, ez az a plusz, amit a sors úgy hozott, hogy megismerhettem. Hogy összesodort minket a szél... Vagy a tenni akarás...

Mégis számomra az első kép, bármikor Rá gondolok, a Művész! Az a nagybetűs Művész, író, költő, aki nevettetni tud. Az a Művész, aki visszahozza gyermekkorom, szüleim, nagyszüleim, testvéreim nevetős arcát a múltból. Ma már a nevetés a legnagyobb ajándék.

Emlékképek a fekete-fehér televízió a hétfői adásszünet és a várva várt kabaréestek. Önfeledt szilveszterek a múltból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.