2017. március 31., péntek

KOPIK A KORMÁNYFŐ

SZTÁRKLIKK 
- CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2017.03.31.




Mivel az ellenzék évek óta nem intéz valódi kihívást a Fidesz-kormány fejéhez, hajlamosak vagyunk kevesebbet foglalkozni azzal, hol tart Magyarország egyszemélyi vezetője. Holott tény: a mai Orbán Viktor már csak homályos árnyéka egykori önmagának.

Magyarország legjelentősebb politikai közössége, a Fidesz a legöregebb, legavíttabb társaság. A 2002-es választási vereség után felpörgetett, mára pedig csúcsra járatott hatalomkoncentráció egyben azt is eredményezte, hogy a párt sorsát rávarrták a a nyolcvanas évekből örökölt csúcsvezetőre - 2010 óta pedig Magyarország is kizárólag Orbán Viktor aktuális állapotának függvénye. Szögezzük le gyorsan: ez a cikk nem a szerintem is otromba, "orvosi" távdiagnózisok sorát kívánja gyarapítani. A politikusról akarok beszélni, pártelnöki működését, pályafutását tekintve a "legöregebb" szereplőről.

Orbán Viktor a rendszerváltás kiemelten fontos alakítója volt. A korai Fidesz azt a munkát végezte el, amit azóta se sokan - és amire a mai Fidesz ellen szükség lenne! Huszonéves fiatalok vették a fáradtságot, hogy komoly elméleti, tudományos háttérrel kritizálják a fennálló rendszert; nem azzal heveskedtek, hogy "minden mindegy, csak váltsuk le a diktátort, aztán majd lesz valahogy", hanem pontosan megmondták, hogy milyen okos és tisztességes liberális megoldásokat kínálnak Magyarország számára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.