2017. március 17., péntek

L. RITÓK NÓRA: HOGYAN SEGÍTSEK? - HOGYAN ADOMÁNYOZZUNK III.

ÁTLÁTSZÓ - SZOCIO BLOG
Szerző: L.Ritók Nóra
2017.03.17.


A szegénység, főleg a gyerekszegénység olyan dolog, ami mellett szerencsére sokan nem mennek el szó nélkül. Sokakban él a vágy, hogy valahogy segítsenek, valamit tegyenek.

Előzmények

Tanuljunk adományozni

Használt ruhák – Hogyan adományozzunk I.

A ruhaadományok célbajuttatása – Hogyan adományozzunk II.

Az adományozók többsége nem látja az utat, és a hozzá kapcsolódó munkát, költséget sem, amivel az adománya célba ér. Pedig nem lenne rossz, ha tudnák ezt is, talán ez befolyásolná az adományok összeválogatását is.

Ebben (is) sokfélék vagyunk, különféleképpen döntünk, és eltérőek az elvárásaink is. Nincs jó, vagy rossz ebben, nem lehet minősíteni egyiket, vagy másikat, inkább azt érdemes megnézni, ki, meddig merül bele, mikor érzi azt, hogy ezzel tett valamit, vagy, hogy minden tőle telhetőt megtett.

A segítségnyújtás pozitív élmény kell, hogy legyen. Ezért is fontos tudni magunkban a határt, ameddig elmegyünk.

Sokan egyszer egy évben adományoznak, karácsonykor. Lehet ez tartós élelmiszer, vagy cipősdobozos ajándék, amit odavisznek pl. a Mikulásgyárhoz, és nem követik tovább a sorsát az adományuknak. Ez a fajta, kicsit kampány jellegű segítség is fontos, főleg karácsonykor, nincs az a mennyiség, amit ne lehetne szétosztani. Más jellegű adományok, pl. használt ruhák is mennek így pl. az adománygyűjtő konténerekbe, onnan pedig valamikor, valahova, biztosan jó célra.

Vannak, akiket ez kielégít. Mások szeretnék látni, pontosan hova kerül. Itt kétféle út van, vagy segítő szervezethez fordulnak, vagy egyénileg keresnek valakit, akit támogathatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.