2017. március 8., szerda

LEGYÉL TE IS MÉSZÁROS LŐRINC ÜZLETTÁRSA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Csengery Kristóf
2017.03.08.


Hajdúnánási hentesek tanultak menedzsmentet uniós számlára; nem csitul Simonka György korrupciós ügye; Mészáros Lőrinc óriásit megy a tőzsdén is, most bárki betársulhat hozzá.






Ezekről ne maradj le!

Milliárdok kamuképzésekre (Átlátszó)

Újabb Simonka-per jöhet (Index)

Mészáros Lőrinc és az ezer százalékot emelkedő részvény (444)

Ha van három perced:

Milliárdok kamuképzésekre
A DFT.-Hungária Zrt. különleges üzleti modellt alkotott. A pályázati pénzek minél precízebb kiszipolyozására szakosodtak, és ennek keretén belül tucatnyi felnőttképzést tartanak, illetve más, kétes projektbe kezdenek be. Így például 20 millióért tanítottak hajdúnánási henteseket “lean menedzsmentre”. (Átlátszó)

Újabb Simonka-per jöhet
Uniós forrásokkal zsonglőrködhetett Simonka György. Huszonnégy millió forint pályázati pénz lenyúlásáról szólnak a hírek. Simonkáék ugyanis ennyi uniós pénzt oszthattak szét családjuk és barátaik között hivatalosnak tűnő, azonban nagyon gagyi kifogásokkal. Elvileg a magyar-román sajtókapcsolatokat kellett volna erősíteni, ebből lett egyórányi rádióműsor, néhány kiadvány és három médiatréning. (Index)

Mészáros Lőrinc és az ezer százalékot emelkedő részvény

Február vége óta már nyílt, hivatalos tény, hogy a tőzsdén be lehet szállni a Mészáros-sikertörténetbe: a Konzum Nyrt, majd az Opimus Nyrt. tulajdonosai között is színre lépett Mészáros Lőrinc, mint magánszemély. Az árfolyamok felrobbantak, néhány rövidtávú spekuláns máris nagyot nyert ezzel – ők már a bejelentések előtt betáraztak az olcsó részvényekből. (444)

Dúl a belháború az Exim Bank körül
A régen kormányközeli üzletemberként aposztrofált Nobilis Kristóf és az Exim Bank között büntetőfeljelentéssel és nyomozással is dúsított jogvita van. Az Exim 2014-ben kinevezett új vezetése polgári perben próbálja kimondatni a Nobilis cégével kötött bérleti szerződés érvénytelenségét , de közben büntetőfeljelentés is történt Nobilisék ellen. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Még nem hallgattak ki gyanúsított az ORÖ-botránnyal kapcsolatban – Polt Péter legfőbb ügyész ezt egy ellenzéki politikus kérdésére válaszolta írásban. (Index)

Egy még meg sem épült uszoda energetikai korszerűsítésére nyertek újabb száz millió forintot Sásdon. Az uszodára eredetileg 300 millió forintot kaptak. (444)

Az 1956-os emlékév (ami most kapott további 830 millió forintot az államtól) szervezői olyan dolgokra költenek milliókat, mint például egy regény arról, mennyire féltek a Honvédelmi Minisztérium vezetői 1956 októberében. (Index)

Korrupció gyanúja miatt lemondott a 2024-es olimpiai pályázatokat elbíráló bizottság elnöke
. Frankie Fredericks a vád szerint pénzt fogadott el még 2009-ben a 2016-os olimpiarendezési pályázat lebonyolítása során. (444)

Halmozta az állampolgárságokat Roman Naiszrov, az ukrán pénzügyi felügyelet vesztegetéssel vádolt volt vezetője; az ukrán mellett brit és magyar iratai is voltak. (HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.