2017. március 26., vasárnap

LEHET SÍRNI, DE TÉNYLEG ÉSSZERŰ VÁLASZ A MAGYAR PROBLÉMÁKRA, HOGY FIZESSENEK A GAZDAGOK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.03.26.


Szomorú, hogy a hitelét vesztett MSZP hirdette meg a fizessenek a gazdagok programot, hiszen a párt maga is részese volt az elmúlt 27 évben annak, hogy ide jutott az ország. De a helyzet az, hogy igazuk van. A társadalmi egyenlőtlenségek óriásivá váltak Magyarországon, a középosztály lassan szétporlad, és helyüket egy új csoport, a lecsúszok veszik át. Az elmúlt években az adófizetők által befizetett pénz nem a szegénység enyhítésére, hanem például lakáscélú támogatások, adókedvezmények formájában és a sávos SZJA egykulcsossá tételével a jobb modúakhoz vándorolt, miközben a rászorulóknak járó támogatások csökkentek.

Ezeket a tendenciákat meg kell fordítanunk, és ha ezeket a tendenciákat meg akarjuk fordítani, akkor a politikának és a magyar államnak kell közbeavatkoznia, méghozzá az újraeolosztás radikális átgondolásával. A pénzt pedig nem nagyon lehet máshonnan átcsoportosítani, mint a nyugati multiktól, a magyar nagycégektől és a leggazdagabbaktól.

Óriási hümmögés indult be Botka László és az MSZP fizessenek a gazdagok kampányszlogenjére. Pedig ez nem demagógia, valójában ez az igazság. És hiába hasonlítja Seres László Rákosi Mátyáshoz Botkát, hiába írnk Puzsér és mások demagógiáról, Botkának igaza van.

Botkáék javaslata, ami az SZJA adókulcsainak átalakításával, illetve vagyonadó bevezetésével 300 milliárd forintot rendezne át a költségvetésben úgy, hogy a leggazdagabbak felől a legszegényebbekhez csoportosítana át pénzeket, egy szükséges intézkedés
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.