2017. március 26., vasárnap

MACCSA SEM VOLT ORBÁN CSAPATÁNAK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.03.25.


A portugál válogatott 2:0 után már csak fél gőzzel játszadozva verte sima 3:0-ra Orbán csapatát, amely Magyarország néven lépett ezúttal is pályára, megtévesztve sokakat, és esélye nem volt egy percre sem, még egy döntetlenre sem. Orbán Viktort hét év után most már ezért is elő lehetne venni hűtlen kezelésért, mert amennyi pénzt beleölt a futballba, annyiból már lehetne Magyarországon egészségügy vagy oktatás.

De a magyaroknak ennyi is elég, ahogy Orbánnak is, hiszen amikor a futballválogatottnak szurkol minden magyar, akkor elfelejti, hogy ez kinek a csapata, vajon ki sajátította ki sok mással a magyar futballt is. Orbánnak az is siker, ha szerencsés a sorsolás, és Ronaldóval sorsolják össze Kalmárt, mert a magyar válogatott találkozása olyan futballistákkal, akiket ők is és a NER lakói is csak tévében láthatnak, siker. Olyan, mintha mi is olyanok lennénk.

Sajnos, Orbán Viktor kedvenc papja, Németh Sándor nem küldött elég futballista angyalt a pályára, a 85. percben pedig a démonoktól megszállt szövetségi kapitány (német, nincs mit csodálkozni) le is cserélte Gerát, az Úr játékosát, és ezzel végképp megpecsételte csapata sorsát. De egy csapatról és az országról is mindent elmond az, hogy egy olyan ember lehet a csapatkapitánya, aki pályája csúcsán sport helyett a pénzt választotta és azóta is a pénzt hajkurássza.

Dzsudzsák korosztályában a magyar futball legnagyobb tehetsége volt, amikor elment egy orosz maffiózó csapatába Oroszországba, ahelyett, hogy egy európai bajnokságban játszott volna, és futballista karriert épít. Ezt a palit attól kezdve már el kellett volna felejteni, soha többé nem léphetett volna válogatottként a pályára, mert ő nem egy sportoló. Most éppen valami arab csapatban játszik, keresi a pénzt, és gyalázat nézni is azt, amikor ez az ember futballistákkal találkozik. Siralmas. Tragikus történet, de inkább tragikomikus. És szégyen.

Orbán csapata, persze, nem ezért játszik egy osztállyal alacsonyabb színvonalon. Hanem azért, mert a magyar futball tönkrement már évtizedekkel korábban, és amikor tehetségei és kiváló játékosai voltak, mint Törőcsik, Nyilasi, Détári és mások, akkor sem volt normális környezet, amely profi alapokra helyezte volna a legnépszerűbb magyar sportágat. Orbán a foci államosításával pedig megadta a kegyelemdöfést neki...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.