2017. március 21., kedd

MAGYAR FOTOGRÁFUS KÉPEI A SYNGENTA NEMZETKÖZI FOTÓPÁLYÁZATÁNAK LEGJOBBJAI KÖZÖTT

GÉPNARANCS - KULT BLOG
Szerző: Gépnarancs
2017.03.20.


Londonban nyílt kiállítás a Syngenta Nemzetközi Fotópályázatának legjobb alkotásaiból, amelyek közé egyedüli magyarként Hegedűs Ákos két fotóját is beválogatta a szakmai zsűri. A pályázat tematikája a fenntartható növekedés volt, amely az elkövetkező évtizedek kulcskérdése lesz.

Harmadik alkalommal szervezték meg a Syngenta Nemzetközi Fotópályázatát, amelynek célja, hogy az emberiség jövője szempontjából kulcsfontosságú kérdésekre, globális problémákra világítson rá a fotográfia eszközeivel. Első alkalommal a Vidék-Város témakörben várták az alkotásokat, 2014-ben a hiány és túltermelés súlyos aránytalanságának bemutatására biztatták a szervezők a világ fotósait.

Legutóbb pedig a fenntartható növekedés állt a pályázat középpontjában: ahogy a föld népessége tovább növekszik, úgy lesz egyre nagyobb a szakadék az élelmiszer-, energia- és az erőforrások iránti igény és bolygónk megóvásának fontossága között. Alapkérdés lesz, hogyan tudjuk biztosítani a gazdasági, társadalmi és technológiai fejlődést úgy, hogy közben csökkentjük a bolygónkra nehezedő terhelést....

...A fotópályázat weboldala itt érhető el: www.syngentaphoto.com

Hegedűs Ákos, vagyis morpho a Gépnarancs állandó szerzője, cikkeit és persze a fotóit itt, saját rovatában is meg lehet tekinteni.

A pályázatra beadott sorozata pedig itt érhető el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.