2017. március 21., kedd

MATOLCSY NAGY MESÉJE: AMERIKÁBÓL AKARTÁK MEGBUKTATNI A KORMÁNYT?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2017.03.21.


...Matolcsy nagy meséje

Matolcsy György február 22-én számolt be a parlamentben a jegybank 2015-ös tevékenységéről, és többet közt a kamatcsökkentési ciklus folytatása mellett arról is beszélt, hogy az egymás után kirobbanó brókerbotrányok hátterében az USA állhatott, célja pedig az volt, hogy egy bankpánikon keresztül megbuktassák a magyar kormányt. A jegybankelnök többet közt arról beszélt, hogy:

...valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára.

...egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormány- és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el.

...egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, föl akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt.

Matolcsy zavaros mondatait röviden így lehetne összefoglalni: Az Egyesült Államok vezetése kitalálta, hogy titkosszolgálati eszközöket felhasználva súlyos bankpánikot okoznak Magyarországon. A zavaros helyzet pedig odáig fajulna, hogy abba még a magát minden irányból bebetonozó magyar kormány is belebukna. A vád meglehetősen komoly, és amennyiben helytálló felmerül több kérdés is. Miért csak most jött ezzel elő a jegybankelnök? Miért nem tett feljelentést az ügyben? És február 22-ei beszéde óta miért nem védte meg álláspontját?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.