2017. március 30., csütörtök

MÉG EGYSZER AZ ÚJ PÓLUSRÓL: ÁLLÍTSUK MEG A FIDESZT!

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.03.29.


Az Együtt azért dolgozik a következő hónapokban, hogy egy együttműködés jöjjön létre az új - a 2010 előtti világot elutasító - demokratikus ellenzéki pártok között, ezzel egy új pólust létrehozva. Ha ez létrejön, a Fidesz többsége megállítható. Ebben mindekinek megvan a felelőssége, a pártvezetőknek és a választóknak is.

Nem értek minket váratlanul Juhász Péternek, az Együtt elnökének Index-interjújára adott elutasító válaszok, hiszen nem vagyunk naivak, előre tudtuk, hogy az LMP és a Momentum mit fog nekünk üzenni, de a politika egy dinamikus terület, különösen kampányidőszakban, most pedig egy ilyen lassan, de fokozatosan gyorsuló tempóban ehhez közeledünk.

Szerintünk azt a választók is tudják, hogy a jelenlegi Fideszre szabott, egyfordulós választási rendszer és a hazai politikai élet ismeretében nyilvánvaló, hogy 2018-ban csak együttműködéssel állítható meg a Fidesz. Egy ilyen választási együttműködés létrehozása lehetséges, hiszen sokkal több dolog van, ami összeköti ezeket a pártokat, mint ami szétválasztja.

Nekünk az Együttben meggyőződésünk, hogy nekünk képviselnünk kell az együttműködés kultúráját, mert az igazi, valós álom a nemzet érdekében az lenne, hogy a jobb- és baloldali ember egy időben, egy helyen, jól érezhesse magát a saját hazájában.

Belátással, értelmes párbeszéddel, vállalható kölcsönös feltételekkel létrehozható egy szövetség, egy új pólus az Együtt, a Párbeszéd, a Lehet Más a Politika, a Momentum és akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párt együttműködésével. Ennek technikai feltételeit a pártoknak közösen kell megalkotniuk. A választók akkor fogják elhinni, hogy ez az együttműködés sikeres, hiteles és erős, ha a pártok megvalósítják..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.