2017. március 2., csütörtök

MEGJÖTT AZ ÚJ ORBÁN VIKTOR

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.03.02.


Megnéztem egy televíziós beszélgetést hang nélkül is. Fekete-Győr András nem csupán kinézetre, de a gesztusaiban is Orbánt utánozza. Nem értek egyet azokkal, akik azt állítják, hogy a Momentumot (is) a Fidesz hozta létre. De annak van jelentősége, hogy Fekete-Győr András egy Orbán-imádó családban nőtt fel. Az én kislányom nagy brazil futballdrukker, és nem azért, mert elemezte a világ legjobb csapatainak játékát, hanem azért, mert tőlem ezt hallotta.

Emberek akkor hasonlítanak ennyire egymásra, ha az egyik bálványozza a másikat. Átveszi a hanghordozását. Fekete-Győr a száját is úgy tartja, mint az ifjú Orbán. Külsőre is olyanra veszi a figurát. Egyértelmű, hogy Orbántól inspirálódott, hogy egyszer ő is politikus lesz. Ő a mintakép. Ez rosszabb, mintha Fekete-Győr magától lenne ilyen. Magától az élet sodorná elvtelen kompromisszumokba, ha a hatalom akarásán kívül nincsenek elvei. De Orbán már készen kínálja az elvtelen karrierista, hataloméhes politikus mintáját.

Amit Fekete-Győr mond, abból messziről kihallik a fideszes családi szocializáció. Elnézést az újabb példáért, de abban mindenki biztos lehet, hogy az én kislányom milyen inspirációkat kap a családban. Véletlenül sem fog olyanokat beszélni, mint Fekete-Győr András, aki úgy követi az orbáni mintát, hogy a liberális korszakát már ki is hagyja. Csinált magának egy pártot, felcsippent populáris politikai témákat, és abból építi magát. Orbánnak egyszer már bejött, ha jól másolja a mintát, bejön neki is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.