2017. március 6., hétfő

MEGVERT MENEKÜLTEKKEL SZELFIZNEK A MAGYAR HATÁRŐRÖK - KÜLFÖLDI LAPOK

KLUBRÁDIÓ 92,9MHz
Szerző: Csernyánszky Judit
2017.03.06.


Visszautasítja a Momentum a bal-jobb oldali politikai megosztottságot és értékalapú politikát teremtve alakít ki új ideológiát – ezt Fekete-Győr András mondta el az AP hírügynökségnek, amit többek között a Washington Post is idéz abból az alkalomból, hogy a hétvégén a párttá alakulás mellett döntött a tagság.

Minden választási körzetben indít jelöltet, mivel a jobb oldalból kiveszett a szolidaritás, a baloldal pedig nem tud pozitív nemzetképet felmutatni – tette közzé a Momentum közleményét az amerikai újság, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy az olimpiás referendum aláírásgyűjtése megmutatta, az emberek újat, nagy változást akarnak. Idézi Boros Tamást, a Policy Solutions elemzőjét, aki szerint megvan az esélyük a momentumosoknak arra, hogy megmutassák, teljesen különböznek a többi párttól. Jó startot vettek hitelességüket bizonyítandó.

A francia AFP hírügynökség anyagát is számos média átvette, többek között a Yahoo News. Ebben Orosz Annát idézik, és azt, hogy ugyan a Momentum választási programja még csak készülőben, de az biztos, hogy Orbánnal szemben jegyzik menekült politikájukat és kíméletlen kritikusai az Orbán-Putyin barátságnak.

Megvert menekültekkel készítenek szelfiket a magyar határőrök címmel közölt cikket a brit The Independent. A téma egyébként végigfutott számos sajtófelületen címének betudhatóan. Lizzie Dearden helyszíni riportot készített Shahid Khan afgán menekülttel, de rajta kívül mások is hasonló történeteket meséltek neki. Kutyákat is eresztettek rájuk, s úgy bánnak a menekültekkel a rendőrök, mint az állattal – mondják. Civil szervezetek bevonásával az ENSZ is figyelmeztette a magyar kormányt az esetekre, de állítólag süket fülekre találtak. Egy iráni menekült azt mondta el, hogy hátrakötötték a kezüket és két órán át verték őket azzal az indokkal, hogy menjenek vissza Szerbiába. További borzalmakat is sorol a cikk, amely Orbán Viktor szavaival zárul, aki azzal fenyegetőzött, hogy aki szép szóval nem hagyja el az országot, azt erőszakkal fogják erre kényszeríteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.