2017. március 22., szerda

MIÉRT RETTEG AZ ORBÁN NEVŰ EMBER?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.03.21.


Egész napos lótás-futás után most másztam fel a világhálóra és mindjárt a legszörnyűbb fotó jött velem szemben, amitől a hátamon tonnaszám indult meg a mirelit borsó. Népünk vezére, országunk megmentője, Európa védelmezője, Putyin jó barátja egy fotón. Salgótarjánban járt az Orbán nevű ember, amiben semmi fantasztikus nincs idáig. Fel is töltött (nyilván nem ő, hanem valaki, akit ezért fizetünk) pár fotót a Facebookra a nagy eseményről. Boldog emberek, mosoly, móka és kacagás. Az MTI fotó nem került fel a közösségi oldalra, pedig ez pontosabb látleletet ad az egész mai magyar politikáról, mint bármennyi statisztika egymás alá nyálazva.

A miniszterek elnöke valamire felmászott – talán székre, de csak remélni tudom, hogy nem ereszkedett senki négykézlábra a kedvéért – természetesen nyakkendő nélkül, kigombolt ingben. Prolik közé így kell menni, akkor közülük valónak érzik. A fotóról nem derül ki, hogy gumicsizma van-e rajta, de én már azon sem lepődnék meg túlzottan. Egy dolog azonban feltétlenül kiderül.

A fotón, amely lényegében csak néhány embert fog be a látóterébe, nem kevesebb, mint öt testőr látható. Öt. Kettő egymásnak háttal, összesimulva a bajtársiasság langymelegében, másik kettő a tömeget – mind a húsz embert, aminek a fele fotós – pásztázza, egy a háttérből figyel, ahonnan nagyobb a rálátás. Kigyúrt, kopasz testőrök védik a vezért.

A kérdés az, hogy kitől, mitől? Miféle vész fenyegeti egy jelentéktelen kis ország jelentéktelen kis miniszterelnökét Salgótarjánban? Mitől féltik ennyire, vagy mitől fél ennyire az Orbán nevű? Egyáltalán, mennyire reális és normális ilyen testőrséggel mászkálni Felcsút világhírű szülöttének?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.