2017. március 23., csütörtök

MILLIÁRDOK, FIDESZES HAVEROK: 8 SOKKOLÓ TÉNY, AMIT NEM AKARSZ TUDNI A VIZES VB HÁTTERÉRŐL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider

2017.03.23.


A fideszes haverok gyűjtik be a pénzt a vizes vébéért – írja az Index. Az hagyján, hogy iszonyatosat kaszálnak (a 90 perces vébé megnyitó 4 milliárd), de Káelék a Rolling Stones-t és a CNN-t is élőben akarják. Így mulat egy magyar úr!

„Pénzügyi vérfürdőnek” titulálja az Index cikke a vizes világbajnokságot, nem is akármiért. Felsoroljuk az 5 legdurvább történetet a szervezés kulisszatitkaiból:

1. A nyitó- és zárórendezvényre kereken 4 milliárd forintot költünk


Ebből nagyjából 3,5 milliárd tisztán a megnyitóra megy el: egy 90 perces show-ra a Dunán lévő színpadon. Az Index azt írja: ha törik, ha szakad, a nyitóünnepségnek be kell kerülnie a világ vezető tévéinek élő adásába. Mivel a tévétársaságok ezt csak pénzért, vagy sztárokért lennének hajlandóak megcsinálni, ezért elkezdték meghívni a Rolling Stones-t. A CNN a Stones-szal együtt is csak 200 millió forintért lenne hajlandó bejelentkezni élőben.

2. Ebből 2 milliárd elmegy a „művészeknek”


A show-ra, vagyis többek között a Rolling Stones-ra, mert őket tervezik meghívni, hogy igazán nagy durranás legyen.

3.  Lesznek a vizes vn-nek egyéb rendezvényei is, ezekre csak 6 milliárd megy majd el


Ez a 2016-os Sziget Fesztivál teljes költségvetése.

Van még ugyanis egy szerény 2 milliárdból megrendezett FINA Market Street nevű vizes fesztivál és piac is, részben a szponzorok számára, részben a nagyközönség szórakoztatására, két helyszínen, a Dagály strandon és a Margitszigeten...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.