2017. március 4., szombat

MOBILOZÁS NÉLKÜL SOKKAL HATÉKONYABB LEHETSZ

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Ur Anita
2017.03.04.


Korábban tévét néztünk. Most okostelefont. Természetesen szükségünk van rá: zseniális eszköz, megkönnyíti az életünket, a kommunikációt, a tájékozódást. De megfigyelted már, ha fontos munkád, vizsgád, határidős feladatod van, rettenetesen lopja az idődet? Van rá esély, hogy te is az az átlagfelhasználó vagy, aki naponta 150-szer(!!!) pillant rá a telefonjára. Határidős munka vagy vizsga közeledik? Mit csinálj legalább az időszakos "leszokás", a redukált mobilhasználat érdekében? 

Napi 150 rápillantás. Ez azt jelenti, hogy a nyolcórás alvásidőt leszámítva átlag 6 percenként csekkoljuk a telefonunkat! - méghozzá ez egy 2013-as felmérés adata, azóta talán még szélesebb körű, még tematizáltabb, még mindennapibb szintű az okostelefonok használata. Az a legjobb, hogy valóban okos és hasznos eszköz: hiszen a metrón utazva angolt tudok tanulni, várakozás közben szépirodalmat olvashatok, edzés közben mérhetem a pulzusomat, figyelmeztet a közelgő születésnapokra és azonnal tudok válaszolni egy sürgős emailre. De a folyamatos csekkolás, a minden facebook-pittyegésre és bejövő emailre való azonnali odafigyelés, a rengeteg játék, a napi számos fotó elkészítése és kiposztolása, és a közösségi oldalról oldalra kattintgatás órákat vesz el a napi hasznos időnkből. Nem beszélve arról, hogy

"NEM EGYSZERŰEN CSAK TISZTÁN A MOBILLAL TÖLTÖTT IDŐT KELL SZÁMOLNI, HANEM AZT IS, AMÍG UTÁNA VISSZARÁZÓDUNK A MUNKÁBA, AMÍG ÚJRA FÓKUSZÁLNI TUDUNK AZ ABBAHAGYOTT FELADATRA."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.