2017. március 17., péntek

MOSÓ MASA ÖSSZEMOSODÁJA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.03.17.


Az agyamra megy, mikor valaki elkezdi fejtegetni, hogy a politikusok mind egyformák, meg, hogy mind lop - egyik kutya, másik eb.
Nem igaz.
A politikusok egyáltalán nem egyformák, vannak tisztességes politikusok, meg vannak trógerek, és hogy mikor melyik halmaz kerül többségbe, nagyban függ az aktuális hatalomtól.
A mostani hatalom - adjon nekik kényelmes zárkát az Úr - gyárilag korrupt, vazallusait központilag korrumpáló maffia, melynek tagjai maffiózókká váltak, válnak vagy fognak válni, mert nincs más választásuk.
A módszer nem új és nem ismeretlen - a maffia katonájának részt kell venni egy gyilkosságban, utána már nem kérdéses feltétlen hűsége, elkötelezettsége.
Aki nem hajlandó ezt megtenni, az biztonsági kockázattá lép elő, és örülhet, ha élve megússza, értsük ezt politikai vagy köznapi értelemben egyaránt.
Ennek ellenére akadnak kivételek, még ebben a zord környezetben is, akik nem helyezik klubhűségüket emberi tisztességük elé, és szembefordulnak azokkal, akiket elvbarátaiknak gondolnak.
Nem mondom, hogy Simicskából Grál-lovag lett, de nem tartom kizártnak, hogy amikor megízlelte saját bőrén is a diktatúrát, változott valamelyest az álláspontja, de például - minden egészséges gyanakvásom dacára simán el tudom gondolni, hogy Hadházy Ákosnak egyszerűen nem bírta a gyomra a politikának csúfolt rablás látványát.
De azt is felháborítónak tartom, ha megkérdőjelezhetetlen tisztességű embereket mosnak össze bűnözőkkel.
Hát hogy lehet egy Lendvai Ildikót egy napon emlegetni egy Orbán Viktorral, aki a tetejébe még nyáladzó idiótának is néz téged, és annyira sem becsül, mint a focipálya talajából valamelyik végével kikandikáló kukacot?

Ha ez a hétköznapi társalgás része, hát Isten neki, fakereszt, nem lehet mindenki szabadidejében agysebészként dolgozó atomfizikus, tele van a világ szerényebb képességű emberekkel, akik saját maguk ellenségei.
Legszebb példája ennek a Múzeum kőrúton mosolyával az embereket rémisztgető egyfogú hölgy, a magyar fogtündér, aki nyálfröcsögve védte kedvenc Viktorát, aki megvédi őt attól, hogy orális tevékenysége során szakmai hibát vétsen.
Vagy az ávósozó ostobát, aki ugyanott védi a demokráciát a demokratáktól, és tenger eszével nem veszi észre a Párt ökle és a mai hárombetűs erőszakszervezet közötti feltűnő hasonlatosságot.
Na, de itt az okosabbja is meghülyül időnként.
A Válasz című portál ad hírt arról, hogy megalakult a Közös Halmaz Alapítvány, melynek célja - remélhetőleg nem az Alapítvány tagjai szerint - leszámolni a komcsizással és a nácizással.
Ősi jobboldali törekvés ez, hozzuk azonos platformra a nácizmus és a kommunizmus bűneit, aztán kérjük ki magunknak, ha valaki felemlíti azt a néhánymillió meggyilkolt zsidót, a nácizmus jellemgyilkos légkörét, a világháború áldozatait.
Mondjuk azt, hogy a Szovjetunió is megtámadta volna Németországot, mert akkor máris jogos a német támadás és jogos és erkölcsös a mi csatlakozásunk is a náci hadigépezethez, és felejtsük el, hogy a "volna" nem történelmi kategória.
Ha így kezeljük a dolgokat, akkor könnyebb elfelejteni Kamenyec-Podolszkíjt, meg a magyar államapparátus által bevagonírozott és halálba küldött zsidókat, a halálakor 24 éves, hősi halott nagybátyámat, akit Makónál hajtottak a szovjet hadigépezet elé, hogy a puskájával tartsa fel őket a kukoricaföldön...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.