2017. március 19., vasárnap

MOST NEMZETI EGYSÉG VAN

SZTÁRKLIKK - LENDVAI ILDIKÓ BLOGJA
Szerző: Lendvai Ildikó
2017.03.19.


Jó hírem van. A szíveink egybe vannak kovácsolva. Ezt március 15-én hallottam a miniszterelnöktől, és nagyon örültem neki. Nem hittem volna, de az Alaptörvénytől van az egész: "egybekovácsolta a szíveket a nemzeti keresztény alkotmányért folytatott harc".

Én ugyan úgy emlékeztem, hogy míg ők az Operában ünnepelték az Alaptörvényt, majd kiszöktek a hátsó ajtón, addig mi az Opera előtt tiltakoztunk, de úgy látszik, így is érvényes a kovácsolás.

Szóval most nemzeti egység van. Vége a pártharcoknak (gondolom, akkor a többpártrendszernek is), legalábbis a kormányfő a maga részéről föléjük emelkedik: "nekünk nem pártocskák lökdösődésében, hanem a nemzetépítés horizontján kell helytállnunk".

Remélem, a szavazólapon sem pártok lesznek, hanem világosan megjelölik, melyik a nemzetépítési rubrika. Esetleg be is ikszelhetnék, nem szeretném eltéveszteni, hogy aztán oda legyen a kovácsolás.

A kormányfő, miközben a lépcsőn, illetve a horizonton állt (helytállt), nem fukarkodott újszerű gondolataival. Megtudtam pl., hogy "a magyar nemzet már létezett 48 előtt is", amit magamtól sosem gondoltam volna. Persze nem is lényeges, ahogy 48 sem, nem is esett róla sok szó. A jelen hősei (hőse) sokkal fontosabbak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.