2017. március 13., hétfő

NAGYON RÉGEN OLVASOTT BE ÚGY BÁRKI ORBÁNNAK, MINT MAJTÉNYI A PARLAMENTBEN

INDEX.HU
Szerző: MG
2017.03.13.


A mai államfőválasztás keretében a parlamentben elsőként Majtényi László, a baloldali pártok, illetve független képviselők (MSZP, LMP, DK, Együtt, PM) jelöltje szólalt fel. 

Liberális és baloldali elemekben bővelkedő beszédét azzal kezdte, hogy: 

 "jobb intézmények, mint emberek uralma alatt élni, mert az emberek szeszélyesek".

Később a magánnyugdíjpénztári pénzek, a trafikok, a kishantosi földek, a tan-, sajtó- és kulturális szabadság elvétele-csorbítása példáján ki is fejtette: a hatalmon lévők önkényével szemben csak a független intézményekben lehet bízni.

A bevezetőben hitet tett még a nyilvánosság, az emberi jogok és a szabad választások mellett, elviselhetetlennek nevezte a szegénységet, és minden eszközzel üldözendőnek az államot maga alá gyűrő korrupciót.

A hibákat kijavítva 
"vissza kell térni a rendszerváltáskor létrejött alkotmányos viszonyokhoz, a parlamenti demokráciához– jelentette ki.

Azt mondta, hogy korlátozni kell a hatalmasok a hatalom nélküliekkel, a gazdagok a szegényekkel, a férfiak a nőkkel, a többség a kisebbséggel, a ma élők a jövőbeliekkel szembeni önzését. Kevés államot és sok szolidaritást tart szükségesnek.

Liberális alapvetésként arról beszélt, hogy jogainkat nem az államtól kaptuk, azok eleve a mieink, mert emberek vagyunk. Minden polgárt minden ügyben egyenlő és méltányos bánásmódban kell részesíteni.

"Menekültügyben is csak az a politika méltányos, ami a szülőföldjükről elűzötteket a miénkkel egyenlő méltányossággal kezeli."

Machiavellit idézve utalt rá, hogy a hatalom birtokosainak azért van szükségük ellenségre, hogy tovább növelhessék a hatalmukat. Ezért zajlik kampány a migránsok, a rossz oligarchák és Soros György ellen: a végén te magad leszel az ellenség – figyelmeztetett mindenkit Majtényi.

Mint mondta, az országot csak békességben lehet építeni, de ehhez először a nyomort és a korrupciót kell felszámolni: pusztulásban nem lehet békét kötni. A vitát szükségesnek nevezte, de a (kormánypárti) heccmédia egysíkúságát elítélte...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.