2017. március 15., szerda

NE A VARANGYKIRÁLYT NÉZD, HANEM SEGÍTS A HASBA RÚGOTT ÁPOLÓNAK!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.03.14.


Órásit ment az interneten az Alinda című műsorból kirakott részlet, amelyben Kiss Tibi, a Quimby frontembere egy verset ad elő. Egy verset, amely ellenzéki szemmel Orbán Viktorról szól. Kormánypárti szemmel meg gondolom Soros Györgyről. De valójában a hasba rúgott ápolóról, a szamárpadra ültetett tanárról, a szájbaszart álmodóról, a szétbaszott országról.

Alig fél éve a Quimby egy fél ország ellensége lett, mert felléptek Tusványoson, majd ezután valaki betagelte a Facebook-oldalukon az erről készült kép mellé Orbán Viktort és a Fideszt. Bár a hiedelem az, hogy ők, de valójában külső személy is tagelhette a képeiket, és a zenekar tagjai is azt nyilatkoztál, hogy nem ők voltak. Árulásnak, meghunyászkodásnak, dörgölőzésnek mondták sokan azt, ami akkor történt. Mi sok cikket írtunk arról, miért nem volt az.

De érthető volt, ami történik, egy végletekig kettéosztott, feltüzelt országban. És most is érthető, miért Orbán Viktorra asszociál mindenki. mert ráillik, mert sokan azt akarják látni, hogy végre beszól valaki a hatalomnak.

Kiss Tibi saját bevallása szerint korábban egy darabhoz írta ezt a szöveget. Azt akarta bebizonyítani Alinda műsorában, hogy igenis politizál, de nem azt mondta, hogy pártpolitizál. Persze könnyen lehet, hogy a versben szereplő Varangykirályt a költő Orbánról mintázta. De én nem tudom mit akar a költő. Kiss Tibi szerint egyszerűen a világ jelenlegi politikai viszonyairól szól a varangykirályos vers...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.